Wednesday, 23 September 2020

Perutusan Khas Sempena Peperiksaan Akhir

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada sahabat-sahabat perjuangan, pembaca blog yang dikasihi sekalian. Alhamdulillah syukur kepada Allah SWT kerana dengan izinnya dapat saya meluangkan masa untuk menitip sedikit pesan dan menyampaikan apa yang terbuku dalam hati. Pertamanya saya ingin mengucapkan: Selamat Menduduki Peperiksaan Akhir Semester Bagi Sesi 2009/2010 Amnya dan Khusus Bagi Diploma Sains Komputer […]

Pemikiran Skeptik Yang Menyakitkan Umat

August 19, 2009 by  
Filed under Bicara, Friends, Islam, Movie, Politik

Assalamu’alaikum… Sedang saya cek email sy… ade email ke artikel dari SaifulIslam… Hayati artikelnya dibawah…. ________________________________________________________________ Habib Bourguiba “Kenapa dia berkata begitu? Dia tak faham al-Quran dan Sunnah ke?” seorang hadirin ceramah mengkritik. “Apa dia tidak baca sirah? Buta sejarah?” tambah seorang lagi. Semua naik angin. Marah dengan Habib Bourguiba. Beliau adalah Presiden Tunisia yang pertama, […]

[ ESQ Bersama ILUVISLAM Angkatan ke-1 ]

Assalamu’alaikum Warahmatullah Wabarokatuh.. Pagi!! Hehe… Pertama sekali.. mari kita merafa’kan setinggi-tinggi kesyukuran kehadrat Ilahi kerana kita masih lagi mampu bernafas dimuka bumi Allah ini dalam Iman dan Islam… Nak sharing sikit tentang ESQ Bersama iLuvislam yg telah diadakan pada 15-16 Ogos di KUIS, Bangi.. +/- seramai 85 orang telah menyertai ESQ ini… Alhamdulillah… saya mendapat […]

Aku p0n x tAu…

Assalamu’alaikum W.B.T. Lame tak update blog ni dngn update sendiri melainkan copy paste.. 😀 First and foremost marilah kita merafa’kan ribuan kesyukuran kita ke hadrat Allah S.W.T. kerana dengan limpah inayahnya dapat antum membaca hasil penaipan penulisan (tah ape aku merepek) sy sekarang.. 🙂 Alhamdulillah, kita masih lg dapat merasai nikmat Iman dan Islam dan […]