Wednesday, 23 September 2020

e-Jawi Transliterasi

Assalamu’alaikum W.B.T. Oleh kerana ketiadaan idea untuk mengemaskini laman web ini, jadi saya berikan kepada anda e-Jawi Transliterasi oleh Ejawi.Net yang mana ianya boleh menukarkan ejaan rumi kepada jawi. Idea untuk membuat ini saya dapat ketika saya sedang mengemaskini laman web SAMTiSH di http://samth.bpi.edu.my/ . Apabila saya cuba meletakkan fungsi jawi ini, saya berfikir mungkin […]

Aku p0n x tAu…

Assalamu’alaikum W.B.T. Lame tak update blog ni dngn update sendiri melainkan copy paste.. đŸ˜€ First and foremost marilah kita merafa’kan ribuan kesyukuran kita ke hadrat Allah S.W.T. kerana dengan limpah inayahnya dapat antum membaca hasil penaipan penulisan (tah ape aku merepek) sy sekarang.. đŸ™‚ Alhamdulillah, kita masih lg dapat merasai nikmat Iman dan Islam dan […]

Reunion Form 5 Batch 2007

June 21, 2009 by  
Filed under al-Ahya' Yaumiyan

Assalamu’alaikum… Lame tak update blog ni..huhu….nak cte sikit pasal reunion ni… Reunion ni tlh diadakan pada 13Jun lepas… kalau ikutkan memg sy tak dapat pergi, ade koko al-Quran Tajwid, Kenaikan Bengkung Silat Gayong, Festival Sains, Teknologi dan Inovasi kat PKNS S.A, dan reunion ni..bnyk tol..hampir2 semua sy tak dpt pergi ..tp Alhamdulillah, kebetulan ada seorang […]