Wednesday, 23 April 2014

Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

basmalah Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

{Kemaskini pada 25/8/2013, 9:00 PM}

(25 / 8 / 2013) Rebat RM200 SKMM Akan Disambung Semula Pada 3 September 2013

(3 / 8 / 2013) Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Tutup

Assalamu’alaikum Wrt. Wbt.

Belanjawan 2013 yang dibacakan oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Najib pada September tahun lalu mempunyai beberapa intipati. Antara intipati belanjawan tersebut ialah Rebat RM200 untuk belia bagi membeli telefon pintar dalam Pakej Komunikasi Belia. Pendaftaran telah dibuka bermula hari ini dan terhad untuk 1.5 juta belia sahaja dengan syarat-syarat tertentu. Pendaftaran boleh dilakukan secara online dari jam 7 pagi hingga 11 malam di laman sesawang SKMM (https://komunikasibelia.skmm.gov.my/). Berikut merupakan langkah bagi yang ingin memohon rebat ini.

Semakan Pendaftaran: Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******.

[UPDATE] 2 Januari 2013

Had limit untuk harga telefon pintar telah di tarik kembali di mana pemohon boleh membeli apa jua jenis telefon pintar yang ditawarkan. Dato’ Seri Utama Dr. Rais Yatim berkata dalam laman Twitter beliau; “Kabinet bersetuju belia 21-30 tahun dan berpendapatan RM3,000 ke bawah boleh di tawarkan untuk membeli apa jua telefon pintar dengan rebat RM200 mulai bulan ini.

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

Tiada Had Harga

[UPDATE] 6 Februari 2013 – Tempoh Sah Tebus Rebat RM200 Pakej Komunikasi Belia Dilanjutkan Sehingga 3 Bulan

Cyberjaya: 6 Februari, 2013 — Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah memutuskan untuk melanjutkan tempoh untuk penebusan rebat RM200 Pakej Komunikasi Belia (PKB) dari 1 bulan kepada 3 bulan bermula hari ini. “Mereka yang telah berjaya mendaftar dan telah menerima pengesahan yang berjaya pada awal Januari lalu tidak perlu mendaftar semula kerana tempoh sah telah dilanjutkan ke 3 bulan dari tarikh pendaftaran asal dan bukannya lagi 1 bulan. Kami dalam proses menghantar emel kepada semua yang telah mendaftar bagi memaklumkan mengenai perkembangan terbaharu ini,” kata Dato’ Mohamed Sharil Tarmizi, Pengerusi SKMM.
[Sumber: http://www1.skmm.gov.my/skmmgovmy/media/General/pdf/Kenyataan_Media-Tempoh-Rebat-Dilanjut.pdf]

Syarat‐syarat kelayakan permohonan Pakej Komunikasi Belia (Rebat RM200):

  1. Warganegara Malaysia yang berumur di antara 21‐30 tahun pada tarikh memohon;
  2. Pendapatan bulanan adalah RM3,000 dan ke bawah;
  3. Model telefon pintar 3G yang ditawarkan (Harga maksima RM500);
  4. Untuk langganan baru dan sedia ada pakej jalurlebar; dan
  5. Satu telefon/pakej hanya untuk satu belia.

Peringatan:

  1. Penebusan rebat ini akan luput selepas satu (1) bulan dari tarikh permohonan berjaya.
  2. Permohonan semula hanya dibenarkan dalam tempoh dua (2) bulan daripada tarikh permohonan
  3. Pemohon hanya layak untuk menebus telefon yang berharga tidak lebih daripada RM500 dan yang telah diluluskan oleh SKMM.

Soalan Lazim:

S: Selepas saya membuat pra pendaftaran laman sesawang, apakah yang patut saya lakukan?
J: Anda akan memperolehi status permohonan dengan serta-merta. Jika status anda berjaya, paparan status tersebut boleh dicetak dan/atau diemel kepada anda. Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.
[13 Januari 2013]

S: Sekiranya saya belum mempunyai langganan jalur lebar, apa yang perlu saya buat?
J: Anda dikehendaki melanggan pakej jalur lebar yang ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan terpilih bagi melayakkan anda menuntut rebat ini.

S: Siapakah penyedia perkhidmatan yang terlibat dalam inisiatif ini?
J: Penyedia perkhidmatan yang terlibat ialah Maxis Berhad, Celcom Axiata Berhad, DiGi Telecommunications Sdn Bhd, U Mobile, YTL Communications, Tune Talk dan Clixster.

S: Apakah dokumen yang perlu dikemukakan kepada wakil-wakil penyedia perkhidmatan semasa membuat tuntutan?
J: Dokumen yang perlu dikemukakan semasa membuat tuntutan ialah seperti berikut:

  • Salinan MyKad / Kad Polis / Kad Tentera
  • Salinan kad pelajar bagi pelajar sepenuh / separuh masa

Harga, terma serta syarat-syarat pakej langganan tertakluk kepada penyedia perkhidmatan tersebut.

S: Sekiranya saya ada pertanyaan, kepada siapa patut saya tujukan?
J: Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui email iaitu komunikasibelia [at] cmc.gov [dot] my atau telefon 1-800-88-4040 (Isnin sehingga Jumaat kecuali cuti umum dari pukul 8.30 pagi hingga 5.30 petang) mulai 1 Januari 2013. Selain itu anda juga boleh menghubungi penyedia perkhidmatan yang terlibat atau hadir terus ke wakil-wakil penjual yang sah.

Maklumat lanjut; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/plain/faqs.html

LANGKAH PERMOHONAN PAKEJ KOMUNIKASI BELIA SKMM

Langkah 1 : Buka laman web SKMM (https://komunikasibelia.skmm.gov.my/). Klik pada Borang Permohonan Dalam Talian Pekerja/Pelajar.

Laman+SKMM Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

1. Laman Web SKMM

Langkah 2 : Isi dan lengkapkan butiran peribadi anda. Klik Seterusnya.

1.+Butiran+Diri Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

2. Isi Butiran Peribadi

Langkah 3 : Isi maklumat internet/data plan anda jika ada. Lengkapkan ruangan sosial anda. Klik Seterusnya.

2.+Langganan+Data Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

3. Langganan Internet

Langkah 4 : Isi maklumat pengajian anda beserta kad pelajar. Klik Seterusnya.

3.+IPT Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

4. Maklumat pengajian

Langkah 5 : Terima Akuan Pengesahan dengan tanda pada kotak yang disediakan. Klik Daftar untuk sahkan atau Semak Semula untuk semakan.

4.+Pengesahan Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

5. Akuan Pengesahan

Langkah 6 : Semak status pendaftaran dan cetak slip maklumat sebagai rujukan.

5.+Status+Pendaftaran Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

6. Status Pendaftaran

Langkah 7 : Semak emel anda untuk mendapatkan butiran permohonan.

6.+Email+SKMM Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

7. Emel Permohonan

Langkah 8 : Butiran anda akan di hantar dalam format PDF.

7.+Butiran+PDF Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

8. Butiran PDF

Tahniah! Anda telah berjaya mendaftar untuk mendapatkan rebat SKMM. Anda diberi masa selama satu (1) bulan untuk klim rebat anda. Jika anda gagal berbuat demikian, anda hanya boleh membuat permohonan baru selepas dua (2) bulan dari tarikh permohonan terdahulu tamat.

Antara penyedia yang telah menyediakan pakej ini;

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

Celcom – PKB SKMM

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

YES – PKB SKMM

UMobile Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

U Mobile – PKB SKMM

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

Tune Talk – PKB SKMM

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

Hotlink – PKB

  • DiGi – Pakej Komunikasi Belia
 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

DiGi – PKB

Selamat memohon dan semoga berjaya! icon smile Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

 

Mahmud al-Kauthar Mohamad Rabeh
Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Perisian dengan Kepujian (2011-2013)
Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)
al.kauthar [at] live[dot] com

pixel Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

Facebook Comments

comments

Comments

170 Responses to “Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!”
  1. Anonymous says:

    napa lambat betul nak tunggu permohonan sedang di hantar?

  2. Anonymous says:

    berapa lama nak tunggu permohonan sedang dihantar?

  3. lina says:

    knpa x leh nak bukak laman web nye…. “This web page is not available” knpa ek??

  4. Anne Eddie says:

    Mmg kene daftar plan tu ke

  5. webnya xdpat bka….bkali2…fedup….

  6. knape xpat bka webnya…sampai fedup dbka….

  7. LIM GUAN ENG says:

    Saya sudah tiada duit dan menyampah i nak apply… webpage tidak boleh dibuka nya pun…

  8. robin hood says:

    ‘Siapa cepat dia dapat’ … Siapa miskin pergi mampos la… ha ha ha… {gelak abang jib}

  9. Cik Cein says:

    xleh bukak web die pun…:(

  10. susah nak masuk laman web ni..n bila dapat masuk borang xle download abis.how.

  11. Qeen says:

    Saya baru tamat diploma, dan masih belum berdaftar utk ke degree tetapi tidak bekerja. Jadi saya kena register under pelajar atau bekerja? They will ask for ‘kad pelajar’ kan? So how?

  12. Hinko says:

    I tak dapat butir pemohonan dlam emel saya
    macam mana print saya punya slip?
    tak dapat reprint..
    Hinko recently posted.. Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!My Profile

  13. Anonymous says:

    Ya la, susah nak masuk. I have some comments based on the rebate whether is it worth it or not. Feel free to read through my blog : http://socialmediabar.com/malaysia-cabinet-unlocks-price-cap-for-smartphone-rm200-rebate.

  14. Anonymous says:

    Ya la, susah nak masuk. I have some comments based on the rebate whether is it worth it or not. Feel free to read through my blog : http://socialmediabar.com/malaysia-cabinet-unlocks-price-cap-for-smartphone-rm200-rebate.

  15. Anonymous says:

    xpayah apply pun xpew…servis paling lembab..AES boleh wujud…nk cari system lagi bgus pun susah kew.

  16. Anonymous says:

    xpayah apply pun xpew…servis paling lembab..AES boleh wujud…nk cari system lagi bgus pun susah kew.

  17. Diana says:

    Salam…saya dah habis belajar tapi blum dapat kerja lagi (di kira penganggur ar). Jadi saya boleh memohon untuk rebat ni x?

  18. comel bear says:

    saya ingin bertanya…saya dah daftar…tapi sya masih belum menerima email…tp sya sudah ada slip pra pendaftaran…boleh sya membuat pembelian??

  19. Anonymous says:

    Website tak boleh pakai laaaaaa buang jer p laut….. what to do laaa nak P LHDN people so many laaaa.

  20. Anonymous says:

    Website tak boleh pakai laaaaaa buang jer p laut….. what to do laaa nak P LHDN people so many laaaa.

  21. nemasis says:

    bagaimana dengan pengguna prabayar..ni yang tak berapa faham ni

  22. NORA says:

    dah daftar,,, berjaya. tapi.. macam mana nak semak status pendaftaran.. masa dia kata berjaya tue tak keluar pon status pendaftaran.. errrr

  23. amir says:

    salam .
    saya masih keliru dgn rebat rm200 tu .
    blh tlg jelaskan tak .
    gomen bagi rm200 (tambah sendiri baki harga hp tersebut) atau rm200 utk hp tersebut .

    • Wsalam.

      Kita tambah sendiri baki harga hp tersebut. :)

      Rebat ni untuk beli smartphone dengan dealer2 macam Celcom/Maxis.
      Jika smartphone yang mereka tawarkan berharga RM500. Kita hanya perlu membayar RM300.

      Ada dealer yang telah tolak harga mereka awal-awal menjadi RM300, kita hanya bayar RM300. Macam U Mobile, mereka letak harga asal dan harga yang mereka dah tolak. Kita hanya perlua bayar harga yang telah ditolak. Baki harga tersebut dengan belian pelan data/internet jika belum ada lagi.
      Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    • ffj says:

      dah namanya rebat, maknanya dia hanya bagi rm200 dan baki selebihnya kita bayar sendiri..

  24. chitchatkaki says:

    i wanna ask that i already get the no.rujukan dan i still din get the email from skmm….y?
    chitchatkaki recently posted.. Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!My Profile

  25. anis says:

    saya dh tamat pengajian dan belum bekerja..saya nk tahu,,saya perlu daftar yg pekerja ke pelajar?

  26. bnyak sgt syaratnya..xsokong rebat hp dgn pakej internet..scr long term.sgt membazir..better beli hp tnpa pakej internet.wpon nmpk mhl..tp.long term jimat..TAK PRAKTICAL rebat ni.nk srh belia tmbah lagi hutang bulanan??

  27. Kiki Lala says:

    lepas berjaya situ ada tunjuk tarikh, itu dateline ke untuk buat rebate?

  28. comel bear says:

    salam…dah lebih 24 jam masih belum dpt email…mcmne ea??

  29. apiez says:

    kenapa website ni tak boleh bukak ?

  30. huhu..dah 2 hari berturut2 cuba masuk link daftar tu..tapi x dapat2 smpi sekarang :(

  31. huhu..dah 2 hari berturut2 cuba masuk link daftar tu..tapi x dapat2 smpi sekarang :(

  32. huhu..dah 2 hari berturut2 cuba masuk link daftar tu..tapi x dapat2 smpi sekarang :(

  33. x lepas2 nk msuk website die.

  34. su says:

    samela kita..duk tgu email dia x smpi2..da lebih 24 jam pon.

  35. farah syarmila says:

    nak tanya, kat mna nak beli hp ni…kat kedai handphone biasa bleh ke or mesti beli kat digi, celcom , maxis

    • S: Siapakah penyedia perkhidmatan yang terlibat dalam inisiatif ini?
      J: Penyedia perkhidmatan yang terlibat ialah Maxis Berhad, Celcom Axiata Berhad, DiGi Telecommunications Sdn Bhd, U Mobile, YTL Communications, Tune Talk dan Clixster.

      Kena beli dari dealer-dealer mereka berserta pelan data/internet jika masih tidak ada. Biasanya beli dari centre dorang.
      Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

  36. Enot Musfa says:

    langkah k 4 maklumat pengajian….lau dah hbis belajr mcm mna?

  37. BOSAN menunggu web ni…berjam2 masih lg tak dpt buka….SKMM tlg buat sesuatu…nak senangkan rakyat atau nak menyusahkan rakyat!

  38. Iman Spirit says:

    pembohong sungguh..bkk pown x leh..

  39. Iman Spirit says:

    pembohong sungguh..bkk pown x leh..

  40. Pendidik2u says:

    Tengah ramai2 ni mmg server down..terus x dpt buka dah..
    Pendidik2u recently posted.. Borang Rebate RM200 SmartphoneMy Profile

  41. Linto says:

    Salam tuan tanah,
    agak-agak samsung galaxy tab 2 termasuk tak dalam pakej ni?
    beli yan besar terus, senang hati. hehehe

  42. Sampai sekarang tak dapat emel. Da 2 hari apply. Grr

  43. Sampai sekarang tak dapat emel. Da 2 hari apply. Grr

  44. user says:

    what website is this???? cant go in at alll…… too poor…..

  45. rahimie says:

    salam…saya sudah ada simkad broadband celcom 1 malaysia rm25 sbulan…adakah sy perlu melangan pakej jalur lebar lg tuk membeli smartphone menggunakan rebat rm200 ini???…n tuk pakej jalur lebar ni kita kna bayar brape tiap2 bulan?…

  46. LIM GUAN ENG says:

    Sudah 3 bulan saya membuka nya pun.. masih belum boleh membuka nya dan saya masih menghairankan diri pun nya kan..

    • ffj says:

      ini satu kritikan buat kerajaan, server perlu lebih efisien…sila betulkan Bahasa Melayu anda sekalipun komen bernada sinis ‘Lim Guan Eng’!

  47. apa2ntah says:

    naper perlu langgan pakej jalur lebarv nYer pun..??

  48. wati says:

    saya baru sahaja habis diploma bln disember thn 2012 tapi saya tidak sambung blajar dan tidak bkerja..adakah saya blh memohon untuk ini??

  49. sofeadmin says:

    sabar adik2 semua.. x perlu kalut2.. masih banyak lagi kouta utk dftr.. satu tips bagi memastikan anda berjaya dftr.. sila buka web dlm jam 5-6 ptg (pd waktu tsbt traffic agak rendah).. sebenarnya proses pendaftaran anda telah dihantar ke server setelah melengkapkan semua langkah & menekan button hantar.. ttp mslh terlalu banyak request at one time menyebabkan server busy.. server timeout pun telah dinaikkan ke 20 minit.. jd kpd yg dh dftar ttp masih ada status loading cuba anda buka link pndftrn menggunakan browser lain (tanpa menutup browser sedia ada) then isikan semula borang pendaftaran sekali lagi.. jika ada message mengatakan anda telah mendaftar sebelum ini bermaksud pendaftaran sebelum ini telah berjaya, cuma masalah kesesakan network/server menyebabkan slip x dpt dijana.. jadi apa yg perlu anda lakukan ialah terus shj pergi ke mana2 outlet telco yg ada offer pakej ini atau klu masih ragu2 hubungi SKMM PKB secretariat utk resend resit & slip pendaftaran.. klu x dpt access cuba lagi lain kali.. kalau masih x berjaya boleh pergi ke mana2 pejabat @ branch office SKMM utk buat direct registration.. semoga berjaya

  50. sofeadmin says:

    difahamkan emel yg mengandungi slip pendaftaran akan dihantar selepas server ditutup utk proses pendaftaran pd hari tsbt (jam 11mlm – 7pg) bg mengelakkan heavy traffic.. jd mungkin ada delay sedikit.. jd sabarlah & tunggu emel tsbt.. sbnrnya jika dh berjaya dftr x perlu tunggu emel smpi.. bawa shj IC @ kad pelajar terus ke mana2 outlet telco utk redeem rebate..

  51. permohonan dah diterima. tp email x dihantar2.reason nye , aku tersalah taip email dlm capslock. -___- tp slip pendaftar tu ada. sampai lgkah 6 je la. so agak2 dapat ke x dpt? masa beli dia nk ke borang kt lgkah 8 tu ke or slip tu je?

  52. illa says:

    sy berminat nk bli bb 9220 gune rebate ni…kt mn ye ade jual bb ni..da pnt da cri info..klu nk bli gne rebate ni mmg kne bli kt telco tu j ke..?

  53. No name says:

    Kenapalah tempoh nya sebulan je? Mana ada budget nak beli on the spot. Apakah ini semua? Haihhh~

  54. nizam says:

    nk tnye sikit..permohonan ni smpai ble je ek?
    bile last register?
    coz nk bli skrang x mampu g…
    any information??

  55. AIDA says:

    Saya dah isi dan berjaya…tp masalahnya saya lupa nak print…tp bila saya check email x da apa2 pon…bila saya isi semula dia kata saya sudah pon berdaftr…so mcm mana saya nak print borng tu…tq

  56. farahiyah says:

    salinan permohonan dia xhntr lg kt email.. xpe ke?? p da print ms pmohonan aritu

  57. Clive Chiky says:

    Entah apa-apa…..daftar dari hari tu tak lepas-lepas. Nak bagi rebat tapi payah sangat…..macam tak iklass jerk….borinngggg..

  58. y mana loading lambat uh…. time dy tny ad langgan pakej data uh…ckp ad…then pilih la…prepaid or postpaid…

  59. mmg kena daftar ek plan internet? kalo x xleh berjaya la? so kalo blom daftar cmne?

  60. Yana Sakura says:

    Salam..nak tanya tuan blog nie..
    yang bahagian Maklumat Komunikasi nie utk telefon ke broadband yg kita digunakan..erm..kurang paham n konfius tgk borang nie..

    kalo kita gna broadband celcom student plan bole ke??

    Soalan yg dia tanya ” adakah anda sudah melanggan Pakej Plan Data? nk jwb apa ea? ya ke tidak?..hehe..yg “Pemberi perkhidmatan dan jenis perkhidmatan tu utk telefon ea? ke line intenet yg kita bayar?
    Yana Sakura recently posted.. PERMOHONAN KEMASUKAN KE IPTA/POLITEKNIK/ILKA SESI 2013/2014My Profile

  61. kipas says:

    try buat pagi tadi kul 8.. sekali masuk je sudah berjaya daftar. bile nak buat untuk akak terus line bz..

    cm mane nak guna rebet ni?
    kalau g mana2 telco boleh pilih ape saje hp yang kita nak ke?
    atau kena tunggu telco kuarkan pelan untuk laen2 jenis hp?
    sebab sekarang ni lau tgk kat website celcom, hanya ditawarkan samsung galaxy Y je.

    pencerahan?

    tQ.. :)

  62. s says:

    maxis hanya ada samsung galaxy Y. hp laen xleh beli eh guna rebet ni?

  63. kk says:

    helo, boleh ke beli smartphone tanpa cetak slip??sudah 5 hari aku tak dapat emel…:(

  64. lynne says:

    dah daftar semalam tapi emel smpi sekrg pun belum dpt. mane nak print balik tu emel? ade x mrk yg berjaye dpt emel tu?

  65. nisamh says:

    boleh x nk tahu senarai maxis centre n celcom centre yg ade rebat rm200?
    susah la nk cari
    nisamh recently posted.. Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!My Profile

  66. tihal says:

    salam…. langgan plan data tue cmner eh??? internet hp tue eh?? confuse2x….

  67. saya dah lepas daftar tapi e-mail tak dapat la..cm ne 2???? bole tolong x…

  68. saya nak tanye ni??? saya dah siap daftar tapi email tak dapat,cm ne 2??? bole tolong tak…tolong sangat2

  69. anis says:

    nak tny.. sy lupe print slip.. so nak bukak dimana utk cetak slip sy yek???

  70. siti says:

    sy dh berjaya n sy dh save cz kt umah xde printer, bla bka blik smua data sy jd kosong, emai lak saya x trima apa2.. kt mn sy nk msuk blik tk reprinting slip tsebut…

  71. shira says:

    saya xdpt email n xdpt cetak sbb borang 2 hilang dlm laptop saya cmner ea

  72. shira says:

    SAYA SHIRA NAPA EMAIL XDPT ADOIII

  73. eka says:

    sy pon xsempat nak print slip berjaya daftar tu..mcm mna ya? email pon blum dpt…tolong2…. :(

  74. Farhan Firdaus says:

    kalau dah salin nombor rujukan mase siap daftar/ isi borang. tapi emel x masuk camne? boleh trus gune nom. rujukan tu kew?

  75. Farhan Firdaus says:

    kalau lupa nom. rujukan camne plak?
    dah la emel x dapat.

  76. Eza says:

    Pelik la semalam tlg reg nama suami then bila daftar tu lama gak pusing..pendaftaran berjaya tp yg aku pelik keluar nama org lain…nama perempuan dan alamat sabah…felik betul aku..pastu aku bukak email xdpt ape2 email pun mengatakan pendaftaran berjaya….cmne nk buat ye??????????

  77. Qeen says:

    Saya dah reg and berjaya. Tapi diaorg akan send email lagi ke? And bila boleh start guna rebate ni? Sbb I went to Maxis few days back, diaorg ckp tak dpt apa2 maklumat pun lagi regarding this.

  78. cik ismikya says:

    kebanyakan rakan sama nasib ngn sy…kat status tulis berjaya tp xde tulis no rujukan n maklumat diri dalam kotak…dalam email pulak xde dapat ape2 dari pihak komunikasi belia… jadi camaner nak dapat dapatkan semula slip tu? perlu tgu respon dari pihak sane atau kene buat balik permohonan? harap admin boleh bg pencerahan…

  79. dayah says:

    mmg kne bli smartphone ny kt penyedia yg dh t’snarai larr.. klu nk bli je smartphone ny kt Low Yatt bley???

  80. Aimi says:

    Terima kasih kerana post tentang benda ini.

  81. zairolyn says:

    mcm mna kalau sya bru graduate..nk isi pelajar @ pekeja?

  82. Zana Zuana says:

    Nak cari pengedar lak yg sush…Mcm sya area bera…huhuhu.

  83. mmuu says:

    i dah berjaya daftar..tetapi tiada rujukan nombor..
    hanya ada cetak slip maklumat…
    ini adalah masalah atau tidak?

  84. puteri says:

    Salam, saya daftar,tapi xkeluar pun butang cetak tu..hurm.kt email pun xsampai..camne ye..?

  85. Amy Enkei says:

    download borang SKMM rebet free samsung… haks

  86. bubu says:

    hye~ sy xdpt email permohonan la~ sy ingat tak terdaftar~ tp bila sy dftr semula, error! sbb sy pernah daftar sblm ne~ mcm mn eh?

  87. wan wira says:

    knape labuan teda cawangan hotlink nk beli rebat rm200 tu?

  88. era says:

    salam, nak tanya kalau dah dpt emel dr skmm bermakna dah boleh tuntut rebat tu ka?

  89. payah sangat nak mohon ni siap pakai syarat lagi….
    bukan nak kurangkan beban malah menembahkan beban pula…
    x relevan lah pakej ni…

  90. siti nor lela bt mazuki says:

    tringin gak nak tepon tu agak agak ble dpt ke

  91. nurul says:

    saya nak tanya kalo nak semak status pendaftaran semula macam mana yer?? sebab saya nak conformkn sama ada permohonan saya diterima atau tidak sebab masa saya daftar tu..pada bahagian status pendaftaran tiada pula di beri no rujukan..ya diberi hanya tarikh luput slip penebusan dan lain2 lagi..

  92. haziq says:

    tidak adil dalam pengurusan..macam mane dengan belia yg belom mendaftar..berape ramai belie dalam melaysie ni kalau nk buat rebet tu buat untok semua belia kat melaysie ni, jangan buat dok ikot trget skmm sendiri,,kan nampak ketidakadilan cam ni..sepatotnye rebet tiada tarik lupot..

  93. farra says:

    blh mohon lagi x???

  94. nirendran sivasangaran says:

    i love comunication belia

  95. infokan pada saya bila boleh mendaftar….sbb saya selalu terlepas tarikh…

  96. Huhu, nasib dah dapat apply. :p Gomen punya site memang slow. Website hiburan@gosip lagi laju. =_=

  97. ffj says:

    Saya setuju tapi kalau ambil pakej yang murah, ok kot. Bagi yang berkerjaya kalau nak akses internet senang jugalah

  98. ffj says:

    yup rasanya pakej ni ok…LG punya phone tu cantik gak

  99. diyah says:

    btl apa yg d ckp o en mahmud al kauthar mohamad rabeh..

  100. akina says:

    da berjaye daftar..tp skmm x emel2 ag smpai skunk.. da 3 hari da x emel2 ag ni.. try kol tm bz lak katenye.. gone ke ah?.. huhu

  101. sofeadmin says:

    pergi terus kemana2 outlet telco yg anda langgan utk claim rebate~ tunjuk IC & Kad pelajar shj..

  102. sofeadmin says:

    pergi terus kemana2 outlet telco yg anda langgan utk claim rebate~ tunjuk IC & Kad pelajar shj..

  103. wan muhaini says:

    salam

    nk tnya camne nak betulkan maklumat yg diisi sbb da send br perasan ade yang salah..ade x cara nak edit maklumat?

  104. s says:

    admin dapat info dari mane neh?salah 2.. dah tanya mana2 telco hanya telefon yang ditawarkan sahaje lah. mcm celcom dan maxis hanya samsung galaxy Y sahaje BUAT MASA NI. dan mungkin akan di update. kalau digi hari neh dah kuar semua jenis smartphone yg boleh beli samada guna prepaid o postpaid. prepaid hanya terhad pada 2 jenis telefon iaitu samsung galaxy Y dan HTC one X.

    refer link ni http://www.digi.com.my/pkb/landing.do

    harap maklong!!!!

  105. INGIN TAHU says:

    NAK TAHU PENGEDAR YANG ADA REBAT NI.. TERENGGANU..

  106. @s;

    Saya dapat info seperti berikut;

    1. Tweet Dato Seri Rais Yatim seperti rajah diatas.
    2. Pertanyaan di U Mobile @ Times Square, mereka kata boleh beli semua jenis smartphone yang mereka tawarkan. Jika mereka tawar satu model, jadi model tersebut yang mereka jual, macam U Mobile dah naikkan jumlah model yang mereka tawarkan, jadi boleh beli apa jua model yang mereka tawarkan/jual untuk pakej ini.

    Boleh rujuk kembali komen saya di link ini;

    http://www.kauthar.net/2013/01/pendaftaran-pakej-komunikasi-belia-rebat-rm200-skmm-di-buka-sekarang/#comment-556

    Jika mereka tidak tawarkan, maka tiadalah pilihan lain.
    Mungkin ada komen yang kurang jelas. Mohon maaf.

  107. Farhan Firdaus says:

    saya lupa nak salin nombor rujukaan la, pastu tak cetak jugak. cam ne nim?

  108. Farhan Firdaus says:

    kalau dah berjaya daftar dan dah salin nombor rujukan tapi emel x masuk takpe ke? nombor rujukan tu di salin masa siap daftar/ isi borang.

  109. Saya tidak pasti, disyaratnya tertera hanya berumur di antara 21-30 tahun dan berpendapatan kasar bulanan RM 3000 dan ke bawah.

  110. [FAQ] Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.

  111. odah says:

    maksud langgan jalur lebar tu langgan plan mobile internet ker?
    cmne yg dh ade broadband?masih kne langgan ker utk tebus rebet tu?

  112. Rasanya termasuk, boleh hubungi dealer2 yang anda berminat untuk kepastian.

  113. MaKR says:

    @INGIN TAHU boleh hubungi penyedia-penyedia untuk maklumat lanjut.
    MaKR recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

  114. deva says:

    saya dah daftar 2 hari yg lepas tapi sy tak dpt g email pengesahan……sy beri alamat email saya dalam huruf besar…..so macam mana ah

  115. Email ambil masa sikit nak dapat. Mungkin seminggu@dua minggu. Huruf besar tiada masalah.

Trackbacks

Check out what others are saying about this post...


Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a Gravatar!

CommentLuv badge