Thursday, 22 October 2020

Kenapa Anda Tidak Solat?

Situasi 1 Soalan: Kenapa awak tak solat? Jawapan: Saya tak cukup masa la. Kerja saya banyak. Saya memang busy memanjang. Pengajaran: Masa itu adalah pinjaman dari Allah S.W.T, bila-bila pun Dia boleh ambil semula waktu yang dipinjamkan. Maka beringatlah, walau sibuk sekalipun, luangkanlah masa sekurang-kurangya lima minit, lima kali sehari untuk bersolat. Situasi 2 Soalan: […]

Tutorial membuat post/komen Facebook berwarna biru

Assalamu’alaikum semua. Malam ni nak update sikit ilmu lama tapi jarang guna. Disebabkan ada yang bertanya, maka saya buat tutorial supaya mudah sikit. Terus ke langkah-langkahnya. Langkah membuat post status / komen berwarna biru dan boleh dilinkkan ke Profile/Pages. Langkah 1    Log masuk akaun Facebook anda. Langkah 2    Copy kod di bawah dan […]

Aurat – Kena Tunggu Datang Seru?

Assalamu’alaikum sahabat-sahabat sekalian. Semoga sentiasa sihat walafiat dan dibawah rahmat Allah SWT. Terus kepada topik yang ingin saya perkatakan. Post ini diolah berdasarkan note yang saya sisipkan pada Facebook saya. Bila bercerita tentang aurat, fikiran kita akan terbayang kaum hawa. Adakah kaum hawa sahaja yang termaktub dalam perihal aurat ini? Mari kita lihat definasi aurat. Aurat […]

Cara-cara mengaktifkan Facebook Timeline (Beta)

September 23, 2011 by  
Filed under Komputer, Laman Hikmah, TechNoloGy, Tutorial

Seperti sedia maklum, Facebook telah diperkenalkan beberapa tahun yang lepas, dimana melaluinya para pengguna telah berkongsikan pelbagai perkara melalui laman sosial tersebut. Segala data yang dikongsikan mempunyai nilai sejarahnya tersendiri, dan menariknya kini anda boleh mengaksesnya dengan mudah melalui fungsi baru yang diperkenalkan oleh Facebook dinamakan sebagai Timeline. Melalui Timeline, ia membolehkan anda mengakses semua […]

Anak-anak Nabi Muhammad SAW

Assalamu’alaikum WBT. Semalam telah berlangsung upacara perkahwinan diraja, Willilam dan Kate. Saya tidaklah terdetik untuk bercerita tentang perihal mereka. Cuma bila melihat status rakan-rakan di Facebook, mereka menulis Watching Royal Wedding. Pada mulanya saya terpinga-pinga apa dia RW tu. Menggunakan Google akhirnya terjawaplah persoalan saya tu. Ketika saya sedang mendengar tazkirah maghrib, si ustaz bertanya […]

Buat Email @1Malaysia Dengan Domain Sendiri Secara PERCUMA!!!

Assalamu’alaikum, Ringkas sahaja post aku kali ni. Sekarang ni dok heboh dengan email 1Malaysia yang berharga RM50 JUTA!!!. Ulang balik, RM50 JUTA. Korang boleh lihat maklumat lanjut di http://www.myemail.my/. Projek tersebut merupakan projek syarikat Tricubes dan email tersebut dijana oleh Windows Live. Antara kelebihan yang ditulis di laman web tersebut seperti berikut: Disitu ada 4 […]

« Previous PageNext Page »