Thursday, 22 October 2020

e-Jawi Transliterasi

Assalamu’alaikum W.B.T. Oleh kerana ketiadaan idea untuk mengemaskini laman web ini, jadi saya berikan kepada anda e-Jawi Transliterasi oleh Ejawi.Net yang mana ianya boleh menukarkan ejaan rumi kepada jawi. Idea untuk membuat ini saya dapat ketika saya sedang mengemaskini laman web SAMTiSH di http://samth.bpi.edu.my/ . Apabila saya cuba meletakkan fungsi jawi ini, saya berfikir mungkin […]

Microsoft Security Essentials, Microsoft Office 2010

Assalamu’alaikum.. Alhamdulillah..bersyukur kita kepada Allah S.W.T. kerana masih lg memberi kita nyawa untuk merasai nikmat Iman dan Islam… Disini, saya ingin memperkenalkan 2 lagi produk baru daripada Microsoft selepas pelancaran terulungnya, Windows 7 iaitu Microsoft Security Essentials dan Microsoft Office 2010. Microsoft Security Essentials merupakan antivirus, spyware, malware yg terbaik pernah saya jumpa dan gunakan.. […]

Perutusan Khas Sempena Peperiksaan Akhir

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada sahabat-sahabat perjuangan, pembaca blog yang dikasihi sekalian. Alhamdulillah syukur kepada Allah SWT kerana dengan izinnya dapat saya meluangkan masa untuk menitip sedikit pesan dan menyampaikan apa yang terbuku dalam hati. Pertamanya saya ingin mengucapkan: Selamat Menduduki Peperiksaan Akhir Semester Bagi Sesi 2009/2010 Amnya dan Khusus Bagi Diploma Sains Komputer […]

Aku p0n x tAu…

Assalamu’alaikum W.B.T. Lame tak update blog ni dngn update sendiri melainkan copy paste.. đŸ˜€ First and foremost marilah kita merafa’kan ribuan kesyukuran kita ke hadrat Allah S.W.T. kerana dengan limpah inayahnya dapat antum membaca hasil penaipan penulisan (tah ape aku merepek) sy sekarang.. đŸ™‚ Alhamdulillah, kita masih lg dapat merasai nikmat Iman dan Islam dan […]

Result Exam

May 13, 2009 by  
Filed under al-Ahya' Yaumiyan

Assalamu’alaikum, He..hari ni result da kuar…setelah menunggu hampir 2 bulan…hihi… Alhamdulillah, walaupun tak dapat Dekan..blh la gak….tp menurun la dari sem lepas…huhu… Brape?? hihi…. Bahasa Arab je yg ‘A‘, lain sume ‘B‘, tak pela..da usaha kurang…tak de usaha kot…huhu.. Masuk exam je tau, study tak pernah…..ngeh2…. Ok la…nak share tu je, nak sambung wat keje… […]

Assignment!!

January 2, 2009 by  
Filed under al-Ahya' Yaumiyan, Komputer

Salam ‘Alaik… Pekabo sume.. Alhamdulillah siap gak assignment aku ni.. Narnyer da lewat 2 hari..wakaka….selamber…harini ngadap komputer jek..mentang2 la da bawak pc sendiri..huhu..kalo x mst tdo..keje pon x buat… Mudah2an dengan kemudahan yang ada ni dapat aku gunekan sebaik mungkin untuk masa depanku dan keluargaku serta saudara seIslamku.. Moga Allah berkati segala usaha kita semua… […]

« Previous Page