Sunday, 4 December 2016

Karnival Keusahawanan dan Pertanian

3 May 2009 by  
Filed under al-Ahya' Yaumiyan

basmalah Karnival Keusahawanan dan Pertanian

Assalamu’alaikum.. Hari ni penat sungguh, kne jage gerai sempena Karnival Keusahawanan Dan Pertanian 2009 Dewan Undangan Negeri (DUN) Sijangkang… Karnival ini julung2 kali diadakan disini, zaman kerajaan sebelum kerajaan PR tak pernah pon ada…nak nampak muka pon susah..adoi… Ops, melalut lak… Karnival ni dijalankan selame 2 hari, dari 2-3 Mei 2009. Aku blik rumah malam jumaat, smp2 trus disuruh jge gerai abi ku… Jual apa? Hehe.. barangan Tok Guru je… Jenuh jugak nak memunggah barang dari kedai, berkotak-kotak..hihi… Selain barangan Tok Guru, aku jual gak barangan Kohilal ngn barangan Hafiz….takpe la..sikit2….blaja2… Hari pertama tu, Menteri Besar Selangor, YB Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim datang tuk rasmikan karnival ni…aku tak dengar pon die cakap per, pasl aku dok kat gerai.. Die lak becakap kat dewan…mne nak dnga… lepas tu die jenguk2 la booth2 ngn gerai2 yg ada kat situ….dapat gak r aku salam die walaupon dah berkali salam die..hihi…senang snt nk jmp die..lain la MB dulu..payah…huh….

Aku bukak gerai dekat khemah JKK Kg. Medan, kat situ ada 4 gerai…kitorang kongsi la kan, ada yg jual komputer (ex tmpt keje aku), eTiqa (ex ustaz bhs arab aku kat MDM), ngn sorg lg, abg Rezal, org Batu Belah, Klang, jauh nun die datang..huu…die jual Bekas Air Ajaib, ala… sebijik cam al-Jabbar punyer gak..dari kilang sama…bekas air tuk tukar sifat air dari Asid ke Alkali… Sori la tak ada gambar, aku tak de kamere.. hp pon gune Nokia 3310 jek..ada sesape nak bg sumbangan ok gak..email aku..hihi… Kat karnival ni ada macam2 ar, dari lembu ke smp lake komputer…barangan kuno dan moden…hihi…td time aku nga jge…tetibe palang khemah tu terjatuh..pergh… Alhamdulillah Allah selamatkan, kalo tak tak tau pe jd ngn kepale aku ni…on the spot je die jatuh, lepasaku ke depan..”PANG”..palang tu blakng aku dah.. Terima Kasih Ya Allah keranamenyelamatkan hamba2Mu yang hina ini….lepas tu aku pon pngl la petugas2 kat situ, ah..mcm biase, sume menunding jari….die la, org tu la..last2 bia jek la…. Sale aku ngn abi ku ok la gak..hihi..tak ada la untung mnewalaupun name ayahku Rabeh (Untung), tp adala skit2…hihi….mcm2 nak tulis narnye..tp disebabkan aku da penat sngt…. so nak mintak izin la..nak tidur dulu…esok nak kne pergi al-Ansar Consultancy lak..keje..eh..belaja…hehe..seminggu jek…dari senin smp jumaat…lau duk umh..eh….lau cuti selalu carik makan kat SAMTH…hehe… Ok la…semoga ceria selalu…selamat malam sume…. Wassalam….

pixel Karnival Keusahawanan dan Pertanian

Facebook Comments

comments

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a Gravatar!

CommentLuv badge