Sunday, 11 December 2016

Domain baru, Kauthar.Net

basmalah Domain baru, Kauthar.Net

Assalamu’alaikum WRT WBT.

Post kali ni pendek je, cuma nak bagitau tentang domain baru saya, iaitu Kauthar.Net. Terima kasih kepada ServerFreak kerana tolong saya setup domain ni dengan live chat mereka. Dan yang paling saya berterima kasih, kepada abang aeyie (Ahmad Fitri Zainul) kerana banyak membantu saya menyelesaikan masalah ni. Ni la padahnya, main beli domain je, padahal tak tau pape pasal tu.

Kenapa saya beli domain baru ni? Tujuan utama saya ialah kerana ingin mendaftar di Android Market. Oleh kerana saya tidak tahu nak letak nama apa yang mudah orang ingat, jadi datang idea ni. Masa tu ada dua pilihan, samada nak guna kauthar.net atau ibnurabeh.com. Setelah membuat survey pada beberapa puluh rakan di Facebook, majoriti memilih kauthar.net, sejurus selepas itu saya terus beli domain tersebut.

domain name drop list Domain baru, Kauthar.Net

Buat masa ni saya hanya pointkan Kauthar.Net kepada KautharHilmyZ.ili.com kerana saya masih tidak berapa pandai nak setting lagi. Hehe. Masalah utama yang saya hadapi ialah nak kekalkan jumlah share dan like facebook serta Facebook Comment pada blog saya ni. Bila tukar ke Kauthar.Net, semua count dan Facebook Comment akan kembali jadi sifar (0). T_T

Mungkin saya akan biarkan untuk seketika sehingga saya jumpa jawapannya nanti. InsyaAllah. icon smile Domain baru, Kauthar.Net

Sekadar itu sahaja untuk post kali ini. Semoga Allah memberkati usaha dan amalan kita semua. Amiin.

Sekian buat kali ini. Wassalamu’alaikum.

Yang benar;
Mahmud al-Kauthar Mohamad Rabeh
Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Perisian dengan Kepujian (2011-2013)
Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)
mahmud [at] iluvislam [dot] com

pixel Domain baru, Kauthar.Net

Facebook Comments

comments

Comments

No Responses to “Domain baru, Kauthar.Net”
  1. jom kita develop apps sesame..

  2. InsyaAllah, apps apa, boleh r pm info lanjut. :-D

  3. InsyaAllah, apps apa, boleh r pm info lanjut. :-D

  4. InsyaAllah, apps apa, boleh r pm info lanjut. :-D

  5. InsyaAllah, apps apa, boleh r pm info lanjut. :-D

  6. InsyaAllah, apps apa, boleh r pm info lanjut. :-D

  7. InsyaAllah, apps apa, boleh r pm info lanjut. :-D

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a Gravatar!

CommentLuv badge