Sunday, 4 December 2016

Gathering iLuvislam.com

bismi Gathering iLuvislam.com

Assalamu’alaikum sahabat-sahabat sekalian… Semoga dalam keadaan sihat walafiat hendaknya… Alhamdulillah pagi td sy bersama rakan-rakan krew iLuvislam.com serta Presiden iLuvislam.com dapat bertemu semuka di Pesta Buku PWTC. Satu kenangan yang mungkin akan kekal di ingatan… So disini sy akan ceritakan sedikit tentang gath tersebut.

Jam 7, saya bertolak dr Klang menuju ke KTM… sy membeli 3 paper, Harakah, Sinar Harian dan Metro..apa kejadah la sampai beli 3 paper tu..huhu…sy pon naik KTM, smp di Shah Alam, ad seorang perempuan bertudung labuh berjubah erah masuk dan duduk dihadapan sy… “Nak pg PWTC gak ke die ni..” bisik hati sy…tak berani nak tny…haha… So sy pon tidurla kat dalam train tu, ngntuk sngt sbb tidur lewat.. Repair kmptr kat rumah membe….hihi…. Sampai sudah ke PWTC..sy berjalan masuk…sy bce msj yang abg Imran (Presiden iLuvislam.com) berikan…dalam msj tu die suruh tunggu berdekatan tangga menuju ke surau da ad gerai makan jam 9..disebabkan sy masuk melalui pintu di hotel ape tah..so sy trus smp ke stage..kat situ sy nmpk la tnga yg ad arah ke surau dan gerai makan….smbl tngu tu tngk la bebudak sekolah SOX aka School Of X anjuran Celcom…tah ape la nak jadi..truk lor bebudak sekarang ni…

Tunggu punya tunggu, x nmpk pon kelibat ahli2 iLuvislam..(tak kenal pon… ;p)..tiba2 ad 2 org datang duduk sebelaj sy lalu menyapa sy.. “tunggu apa bang??” sy pon jawap, tngu orang, die kate tngu disini.. die pon kate tngu org gak, ad gath iLuvislam.. “eh, sama la kita…”..sy  menjwp.. sy pon perkenalkan diri, dorg pon same la gak kan, sorg Jalaludin, kawannya Syamil… Kitorng pon sembng la… Jalaludin dr krew wakil IPT, Syamil lak..peneman jek..lum jd ahli pon..hihi.. sy pon bgtau sy krew Web Developer…

Sembng pny smbng, da jam 9.30, sy pon col abg Imran, die kate da kumpul seperti yg tertera di msj tu..sy pelik.. “silap tempat ke aku..”..lepas tu abg imran pon bgtau kne pi mane… memg silap pon..hak2… tak perasan kat msj tu ad tertera Kedai Cenderamata UMNO…ptt la tak jmp dorg… sy, jalaludin ngn syamil pon pergi la…da smp..sy ternampak la kakak berbaju merah bertudung labuh yg sy jumpa kat dalam train td.. “aduh, krew iLuvislam gak rupenye…” tak pe la… Tngk kakak tu tngh dok sembang ngn abg Imran, sy pon duduk la dulu.. tetiba lepas tu abng Imran pon pergi..sy pelik, dalam seminit pastu abg Imran col sy.. “mahmud kat mne??” sy pon gtau sy da smp tmpt tu.. then sy pon sembang2 la ngn krew2 yg ad.. kami saling memperkenalkan diri… kekok gak, bukan selalu sy pi gathering ni..tak pernah kot..haha…

l Gathering iLuvislam.com
Jalaludin berkata sesuatu kepada abg Imran, saya, dan Lud

Dipendekkan…lepas sume berkumpul, kami semua pon pergi la ke surau… kat situ abg Imran memperkenalkan diri sendiri dan diri kami.. hebat jugak abg Imran ni, blh ingt600abg Imran pon cter la sal rancangan realiti tv The Apprentice, lepas tu abg Imran pon bhgikan jd 2 team besar, tean sales ngn team marketing.. Sy pon terpilih la tuk masuk ke team sales, team sales ni kne edarkan 5000 brochure iLuvislam.com, setiap sorg 500 brochure, tp sy terajin la… dapat 600 brochure, hihi…tak ape la.. For Ummah, ikhlas lillah… icon smile Gathering iLuvislam.com Team marketing la kne beli buku sebanyk rm150 yg berkaitan dngn misi dan visi iLuvislam.com, dan mengumpul sebanyk mungkin brochure2 yang ada….

Kami diberi masa 1 jam setengah untuk menyelesaikan tugas yg diberi tu.. Sy pon memilih tangga bersebelahan stage SOX, time sy edarkan tu, kat stage tengah berlangsung forum yg antara ahli panelnye ialah Ustaz Hasrizal (Saifulislam.Com), bertuah rasanya, sambil berkhidmat untuk iLuvislam dapat juga mendengar forum dr Ustaz Hasrizal… sedang sibuk mengedar, senyum dan mendengar..tetiba ada suara memanggil.. “Mahmud..” sy pon menoleh.. “eh..aa… puan…”… Pn. Azian, pensyarah Makmal Computer Network menyapa sy…sy hanya tersenym… puan pn naik bersama anak dan suaminya….”nasib baik aku buat bende baik..” bisik hatiku..

Akhirnya, hbs juga la brochure yg sy kne edarkan, sy pon berkumpul di tempat perjumpaan…lepas semua berkumpul, kami pon pergi makan di The Mall….

l Gathering iLuvislam.com
Kami berjalan untuk pergi makan di The Mall

Sambil menunggu makanan, abg Imran menemuramah ketua bg team marketing untuk tentukan siapa pemenang… hihi.. team marketing ni ad 2 jek, laki dan pompuan..hik2…lepas makan, kami semua pon berkumpul kat ruang legar The Mall… Abg Imran menyampaikan hadiah kepada pemenang2 team sales dan team marketing… sy tak dapat pape la..dpt tolong je..hihi..

Setiap pertemuan pasti ada perpisahan..begitu juga dngn gathering ni.. Lepas semua meluahkan perasaan, kami pon berpelukan sesama jantina… icon smile Gathering iLuvislam.com then ad yg balik dan solat…. Sy rasa sungguh bertuah dapat bertemu mereka..walaupun hanya sebentar…tp kenangan manis ada disitu… Terima kasih kepada semua yang telah memberikan kerjasama….sy harap aktiviti camni akan dijalan kan lagi…. Sekian..wassalam…

For more information, please follow this link

 

pixel Gathering iLuvislam.com

Facebook Comments

comments

Comments

2 Responses to “Gathering iLuvislam.com”
  1. ummu says:

    assalamualaikum….macam mana nak jadi ahli iluvislam…

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a Gravatar!

CommentLuv badge