Saturday, 19 January 2019

ShoutMix Menghentikan Perkhidmatan Percuma Bermula Januari 2012

December 22, 2011 by  
Filed under Komputer, TechNoloGy

UPDATED (22 Jan 2012): Sebagai alternatif anda boleh gunakan Fibox Chat ataupun Shout Busuk. Pada post yang lalu saya ada mengumumkan tentang ShoutMix v3 yang mana ianya merupakan antara chatbox yang amat sesuai untuk para blogger. Namun dukacita dimaklumkan yang versi percuma ShoutMix v3 dan juga versi lama akan dihentikan perkhidmatannya bermula Januari 2012. Pihak […]

ShoutMix, chatbox untuk blogger (part 2)

November 2, 2011 by  
Filed under Komputer, TechNoloGy

Assalamu’alaikum. Sambungan dari ShoutMix, chatbox untuk blogger (part 1). 6. Access Maintenance: Fungsi ini akan memaparkan notis yang anda tetapkan sekiranya anda ingin mengemaskini ShoutMix anda. Display Mode: Memaparkan mod mesej pada ShoutMix anda. Jenis mesej ada dua, default atau featured. Sekiranya ingin memaparkan kedua-dua dalam satu ruang, pilih mod Simple. Private Access: Berfungsi untuk […]

ShoutMix, chatbox untuk blogger (part 1)

November 2, 2011 by  
Filed under Komputer, TechNoloGy

Assalamu’alaikum. UPDATED (22 Jan 2012): Sebagai alternatif anda boleh gunakan Fibox Chat ataupun Shout Busuk. Pagi ni saya nak post sesuatu yang berguna untuk blogger sekalian. Kebanyakkan blog korang mesti ada Chatbox kan? Chatbox apa yang korang guna? Cbox? ShoutMix? 99chatbox? Dan macam2 lagi la ea. Aku pun tak tau sangat. :p Seperti tajuk yang […]