Sunday, 26 May 2019

Anak-anak Nabi Muhammad SAW

Assalamu’alaikum WBT. Semalam telah berlangsung upacara perkahwinan diraja, Willilam dan Kate. Saya tidaklah terdetik untuk bercerita tentang perihal mereka. Cuma bila melihat status rakan-rakan di Facebook, mereka menulis Watching Royal Wedding. Pada mulanya saya terpinga-pinga apa dia RW tu. Menggunakan Google akhirnya terjawaplah persoalan saya tu. Ketika saya sedang mendengar tazkirah maghrib, si ustaz bertanya […]

iLuvislam.com & Radio Online

Assalamualaikum sahabat sekalian. Radio online kini tumbuh seperti kata pepatah, bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. Anda dengar lagu2 yang sedang berputar di blog saya ini?? Itulah dia radio online terbaru yang baru sahaja dibuka kepada umum. Seperti tajuk post ini, radio online tersebut ialah Radio iLuvislam.com. Radio ini telah dirancang sejak tahun 2009 lagi. Saat […]

Aku p0n x tAu…

Assalamu’alaikum W.B.T. Lame tak update blog ni dngn update sendiri melainkan copy paste.. First and foremost marilah kita merafa’kan ribuan kesyukuran kita ke hadrat Allah S.W.T. kerana dengan limpah inayahnya dapat antum membaca hasil penaipan penulisan (tah ape aku merepek) sy sekarang.. Alhamdulillah, kita masih lg dapat merasai nikmat Iman dan Islam dan itulah yang […]

Karnival Keusahawanan dan Pertanian

May 3, 2009 by  
Filed under al-Ahya' Yaumiyan

Assalamu’alaikum.. Hari ni penat sungguh, kne jage gerai sempena Karnival Keusahawanan Dan Pertanian 2009 Dewan Undangan Negeri (DUN) Sijangkang… Karnival ini julung2 kali diadakan disini, zaman kerajaan sebelum kerajaan PR tak pernah pon ada…nak nampak muka pon susah..adoi… Ops, melalut lak… Karnival ni dijalankan selame 2 hari, dari 2-3 Mei 2009. Aku blik rumah malam […]