Saturday, 19 January 2019

iLiRadio™

Assalamu’alaikum WBT. Alhamdulillah, setelah semalaman tidak tidur. Akhirnya siap juga software simple ku, iLiRadio™ yg kini sudah mencapai ke versi 2.2. Buat masa ini software iLiRadio™ hanya boleh digunakan bagi pengguna Windows sahaja. :-p Software ni dibangunkan menggunakan Visual Basic 6.0. Mula2 saya guna Visual Basic 2010, namun dotNetFramework diperlukan sebelum pengguna boleh install di […]

Pelancaran Komuniti.iLuvislam.com

www.iLuvislam.com Im Koyube Editor : Im Koyube Alhamdulillah, dalam usaha memantapkan medium sedia ada, iLuvislam.com sedang merangka beberapa perubahan secara beransur-ansur. Hari ini dengan rasminya iLuvislam.com melancarkan komuniti.iLuvislam.com bagi menggantikan medium forum sedia ada. Objektif komuniti iLuvislam.com adalah untuk menggalakkan perkongsian ilmu, bahan dan maklumat di kalangan pengunjung iLuvislam.com. Bagi ahli berdaftar, anda tidak perlu […]

iLuvislam.com Semakin Diterima Ramai

October 6, 2009 by  
Filed under al-Ahya' Yaumiyan, iLuvislam.Com, Islam, Raya

Oleh: Imran Koyube Editor: Ruzaini Sinar Harian, 4 Oktober 2009, Ruangan N10: Nasional @ Sinar. Alhamdulillah, iLuvislam.com dengan kerjasama Kumpulan Karangkraf Sdn Bhd, Astro Oasis, Al-Ansar Corporation & Nasyid.com berjaya menganjurkan B2B (Back to Basics) kali ke-2 pada hari Sabtu lepas, 3 Oktober 2009. B2B yang bertempat di Garden Cafe, Kompleks Karangkraf Shah Alam kali […]

Aku p0n x tAu…

Assalamu’alaikum W.B.T. Lame tak update blog ni dngn update sendiri melainkan copy paste.. First and foremost marilah kita merafa’kan ribuan kesyukuran kita ke hadrat Allah S.W.T. kerana dengan limpah inayahnya dapat antum membaca hasil penaipan penulisan (tah ape aku merepek) sy sekarang.. Alhamdulillah, kita masih lg dapat merasai nikmat Iman dan Islam dan itulah yang […]

Reunion Form 5 Batch 2007

June 21, 2009 by  
Filed under al-Ahya' Yaumiyan

Assalamu’alaikum… Lame tak update blog ni..huhu….nak cte sikit pasal reunion ni… Reunion ni tlh diadakan pada 13Jun lepas… kalau ikutkan memg sy tak dapat pergi, ade koko al-Quran Tajwid, Kenaikan Bengkung Silat Gayong, Festival Sains, Teknologi dan Inovasi kat PKNS S.A, dan reunion ni..bnyk tol..hampir2 semua sy tak dpt pergi ..tp Alhamdulillah, kebetulan ada seorang […]

B2B @ Karangkraf. SubhanAllah, Best Best!

B2B – Back to Basics merupakan suatu aktiviti ‘gathering’ terbaru, anjuran iLuvislam.com dengan kerjasama Kumpulan Karangkraf Sdn. Bhd(KKSB). Melalui B2b, pengunjung iLuvislam.com dapat berkumpul beramai-ramai untuk merapatkan silaturrahim di alam realiti. Selain itu, semua peserta digalakkan untuk berjual-beli melalui sistem barter bagi melatih kemahiran keusahawanan masing-masing. Misi B2b adalah untuk mengumpulkan sebanyak mungkin pengunjung iLuvislam.com […]