Kauthar.Net



« | »

Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

basmalah Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

{Kemaskini pada 25/8/2013, 9:00 PM}

(25 / 8 / 2013) Rebat RM200 SKMM Akan Disambung Semula Pada 3 September 2013

(3 / 8 / 2013) Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Tutup

Assalamu’alaikum Wrt. Wbt.

Belanjawan 2013 yang dibacakan oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Najib pada September tahun lalu mempunyai beberapa intipati. Antara intipati belanjawan tersebut ialah Rebat RM200 untuk belia bagi membeli telefon pintar dalam Pakej Komunikasi Belia. Pendaftaran telah dibuka bermula hari ini dan terhad untuk 1.5 juta belia sahaja dengan syarat-syarat tertentu. Pendaftaran boleh dilakukan secara online dari jam 7 pagi hingga 11 malam di laman sesawang SKMM (https://komunikasibelia.skmm.gov.my/). Berikut merupakan langkah bagi yang ingin memohon rebat ini.

Semakan Pendaftaran: Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******.

[UPDATE] 2 Januari 2013

Had limit untuk harga telefon pintar telah di tarik kembali di mana pemohon boleh membeli apa jua jenis telefon pintar yang ditawarkan. Dato’ Seri Utama Dr. Rais Yatim berkata dalam laman Twitter beliau; “Kabinet bersetuju belia 21-30 tahun dan berpendapatan RM3,000 ke bawah boleh di tawarkan untuk membeli apa jua telefon pintar dengan rebat RM200 mulai bulan ini.

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

Tiada Had Harga

[UPDATE] 6 Februari 2013 – Tempoh Sah Tebus Rebat RM200 Pakej Komunikasi Belia Dilanjutkan Sehingga 3 Bulan

Cyberjaya: 6 Februari, 2013 — Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah memutuskan untuk melanjutkan tempoh untuk penebusan rebat RM200 Pakej Komunikasi Belia (PKB) dari 1 bulan kepada 3 bulan bermula hari ini. “Mereka yang telah berjaya mendaftar dan telah menerima pengesahan yang berjaya pada awal Januari lalu tidak perlu mendaftar semula kerana tempoh sah telah dilanjutkan ke 3 bulan dari tarikh pendaftaran asal dan bukannya lagi 1 bulan. Kami dalam proses menghantar emel kepada semua yang telah mendaftar bagi memaklumkan mengenai perkembangan terbaharu ini,” kata Dato’ Mohamed Sharil Tarmizi, Pengerusi SKMM.
[Sumber: http://www1.skmm.gov.my/skmmgovmy/media/General/pdf/Kenyataan_Media-Tempoh-Rebat-Dilanjut.pdf]

Syarat‐syarat kelayakan permohonan Pakej Komunikasi Belia (Rebat RM200):

  1. Warganegara Malaysia yang berumur di antara 21‐30 tahun pada tarikh memohon;
  2. Pendapatan bulanan adalah RM3,000 dan ke bawah;
  3. Model telefon pintar 3G yang ditawarkan (Harga maksima RM500);
  4. Untuk langganan baru dan sedia ada pakej jalurlebar; dan
  5. Satu telefon/pakej hanya untuk satu belia.

Peringatan:

  1. Penebusan rebat ini akan luput selepas satu (1) bulan dari tarikh permohonan berjaya.
  2. Permohonan semula hanya dibenarkan dalam tempoh dua (2) bulan daripada tarikh permohonan
  3. Pemohon hanya layak untuk menebus telefon yang berharga tidak lebih daripada RM500 dan yang telah diluluskan oleh SKMM.

Soalan Lazim:

S: Selepas saya membuat pra pendaftaran laman sesawang, apakah yang patut saya lakukan?
J: Anda akan memperolehi status permohonan dengan serta-merta. Jika status anda berjaya, paparan status tersebut boleh dicetak dan/atau diemel kepada anda. Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.
[13 Januari 2013]

S: Sekiranya saya belum mempunyai langganan jalur lebar, apa yang perlu saya buat?
J: Anda dikehendaki melanggan pakej jalur lebar yang ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan terpilih bagi melayakkan anda menuntut rebat ini.

S: Siapakah penyedia perkhidmatan yang terlibat dalam inisiatif ini?
J: Penyedia perkhidmatan yang terlibat ialah Maxis Berhad, Celcom Axiata Berhad, DiGi Telecommunications Sdn Bhd, U Mobile, YTL Communications, Tune Talk dan Clixster.

S: Apakah dokumen yang perlu dikemukakan kepada wakil-wakil penyedia perkhidmatan semasa membuat tuntutan?
J: Dokumen yang perlu dikemukakan semasa membuat tuntutan ialah seperti berikut:

Harga, terma serta syarat-syarat pakej langganan tertakluk kepada penyedia perkhidmatan tersebut.

S: Sekiranya saya ada pertanyaan, kepada siapa patut saya tujukan?
J: Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui email iaitu komunikasibelia [at] cmc.gov [dot] my atau telefon 1-800-88-4040 (Isnin sehingga Jumaat kecuali cuti umum dari pukul 8.30 pagi hingga 5.30 petang) mulai 1 Januari 2013. Selain itu anda juga boleh menghubungi penyedia perkhidmatan yang terlibat atau hadir terus ke wakil-wakil penjual yang sah.

Maklumat lanjut; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/plain/faqs.html

LANGKAH PERMOHONAN PAKEJ KOMUNIKASI BELIA SKMM

Langkah 1 : Buka laman web SKMM (https://komunikasibelia.skmm.gov.my/). Klik pada Borang Permohonan Dalam Talian Pekerja/Pelajar.

Laman+SKMM Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

1. Laman Web SKMM

Langkah 2 : Isi dan lengkapkan butiran peribadi anda. Klik Seterusnya.

1.+Butiran+Diri Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

2. Isi Butiran Peribadi

Langkah 3 : Isi maklumat internet/data plan anda jika ada. Lengkapkan ruangan sosial anda. Klik Seterusnya.

2.+Langganan+Data Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

3. Langganan Internet

Langkah 4 : Isi maklumat pengajian anda beserta kad pelajar. Klik Seterusnya.

3.+IPT Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

4. Maklumat pengajian

Langkah 5 : Terima Akuan Pengesahan dengan tanda pada kotak yang disediakan. Klik Daftar untuk sahkan atau Semak Semula untuk semakan.

4.+Pengesahan Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

5. Akuan Pengesahan

Langkah 6 : Semak status pendaftaran dan cetak slip maklumat sebagai rujukan.

5.+Status+Pendaftaran Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

6. Status Pendaftaran

Langkah 7 : Semak emel anda untuk mendapatkan butiran permohonan.

6.+Email+SKMM Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

7. Emel Permohonan

Langkah 8 : Butiran anda akan di hantar dalam format PDF.

7.+Butiran+PDF Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

8. Butiran PDF

Tahniah! Anda telah berjaya mendaftar untuk mendapatkan rebat SKMM. Anda diberi masa selama satu (1) bulan untuk klim rebat anda. Jika anda gagal berbuat demikian, anda hanya boleh membuat permohonan baru selepas dua (2) bulan dari tarikh permohonan terdahulu tamat.

Antara penyedia yang telah menyediakan pakej ini;

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

Celcom – PKB SKMM

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

YES – PKB SKMM

UMobile Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

U Mobile – PKB SKMM

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

Tune Talk – PKB SKMM

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

Hotlink – PKB

 Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

DiGi – PKB

Selamat memohon dan semoga berjaya! icon smile Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

 

Mahmud al-Kauthar Mohamad Rabeh
Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Perisian dengan Kepujian (2011-2013)
Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)
al.kauthar [at] live[dot] com

pixel Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia   Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!

Facebook Comments

comments

Posted by on 1 January 2013.

Tags: , , , , , , ,

Categories: Android, Friends, Komputer, TechNoloGy, Teknologi, Tutorial

172 Responses

  1. napa lambat betul nak tunggu permohonan sedang di hantar?

    by Anonymous on Jan 2, 2013 at 8:11 AM

  2. berapa lama nak tunggu permohonan sedang dihantar?

    by Anonymous on Jan 2, 2013 at 8:12 AM

  3. [...] penuh kepada Kauthar.Net untuk post [...]

    by Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 Kini dibuka | Berita Melayu Online on Jan 2, 2013 at 4:22 PM

  4. knpa x leh nak bukak laman web nye…. “This web page is not available” knpa ek??

    by lina on Jan 2, 2013 at 9:46 PM

  5. Mungkin server down/overload disebabkan terlalu banyak orang buka.
    Masa dilancarkan semalam tiada masalah.
    Boleh cuba lagi.
    Lama lagi tarikh tutup.
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 2, 2013 at 9:49 PM

  6. Mmg kene daftar plan tu ke

    by Zue Dato Zulkifli on Jan 2, 2013 at 2:51 PM

  7. webnya xdpat bka….bkali2…fedup….

    by Tecktonics BoOm on Jan 2, 2013 at 3:02 PM

  8. knape xpat bka webnya…sampai fedup dbka….

    by Tecktonics BoOm on Jan 2, 2013 at 3:03 PM

  9. Saya sudah tiada duit dan menyampah i nak apply… webpage tidak boleh dibuka nya pun…

    by LIM GUAN ENG on Jan 3, 2013 at 9:12 AM

  10. ‘Siapa cepat dia dapat’ … Siapa miskin pergi mampos la… ha ha ha… {gelak abang jib}

    by robin hood on Jan 3, 2013 at 10:51 AM

  11. xleh bukak web die pun…:(

    by Syairreen Mahadi on Jan 3, 2013 at 2:59 AM

  12. susah nak masuk laman web ni..n bila dapat masuk borang xle download abis.how.

    by Siti Farizatul Hasnah on Jan 3, 2013 at 4:09 AM

  13. Saya baru tamat diploma, dan masih belum berdaftar utk ke degree tetapi tidak bekerja. Jadi saya kena register under pelajar atau bekerja? They will ask for ‘kad pelajar’ kan? So how?

    by Qeen on Jan 3, 2013 at 12:13 PM

  14. Kalau kad pelajar masih ada, boleh gunakan kad pelajar tersebut. Masa beli tunjuk sekali kad pelajar tu.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 12:17 PM

  15. I tak dapat butir pemohonan dlam emel saya
    macam mana print saya punya slip?
    tak dapat reprint..
    Hinko recently posted.. Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!My Profile

    by Hinko on Jan 3, 2013 at 12:54 PM

  16. Ya la, susah nak masuk. I have some comments based on the rebate whether is it worth it or not. Feel free to read through my blog : http://socialmediabar.com/malaysia-cabinet-unlocks-price-cap-for-smartphone-rm200-rebate.

    by Anonymous on Jan 3, 2013 at 4:58 AM

  17. Ya la, susah nak masuk. I have some comments based on the rebate whether is it worth it or not. Feel free to read through my blog : http://socialmediabar.com/malaysia-cabinet-unlocks-price-cap-for-smartphone-rm200-rebate.

    by Anonymous on Jan 3, 2013 at 4:58 AM

  18. xpayah apply pun xpew…servis paling lembab..AES boleh wujud…nk cari system lagi bgus pun susah kew.

    by Anonymous on Jan 3, 2013 at 5:04 AM

  19. xpayah apply pun xpew…servis paling lembab..AES boleh wujud…nk cari system lagi bgus pun susah kew.

    by Anonymous on Jan 3, 2013 at 5:04 AM

  20. Salam…saya dah habis belajar tapi blum dapat kerja lagi (di kira penganggur ar). Jadi saya boleh memohon untuk rebat ni x?

    by Diana on Jan 3, 2013 at 1:07 PM

  21. saya ingin bertanya…saya dah daftar…tapi sya masih belum menerima email…tp sya sudah ada slip pra pendaftaran…boleh sya membuat pembelian??

    by comel bear on Jan 3, 2013 at 1:24 PM

  22. Website tak boleh pakai laaaaaa buang jer p laut….. what to do laaa nak P LHDN people so many laaaa.

    by Anonymous on Jan 3, 2013 at 5:38 AM

  23. Website tak boleh pakai laaaaaa buang jer p laut….. what to do laaa nak P LHDN people so many laaaa.

    by Anonymous on Jan 3, 2013 at 5:38 AM

  24. bagaimana dengan pengguna prabayar..ni yang tak berapa faham ni

    by nemasis on Jan 3, 2013 at 1:43 PM

  25. dah daftar,,, berjaya. tapi.. macam mana nak semak status pendaftaran.. masa dia kata berjaya tue tak keluar pon status pendaftaran.. errrr

    by NORA on Jan 3, 2013 at 1:57 PM

  26. Huhu, nasib dah dapat apply. :p Gomen punya site memang slow. Website hiburan@gosip lagi laju. =_=

    by Mahmud Al-Kauthar Mohamad Rabeh on Jan 3, 2013 at 6:08 AM

  27. Mungkin lambat, kalau 24 jam tidak terima email, boleh cuba daftar sekali lagi.
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 2:14 PM

  28. Saya tidak pasti pula. Boleh cuba pergi dealer guna resit tu. :)

    Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui email iaitu komunikasibelia [at] cmc.gov [dot] my atau telefon 1-800-88-4040 (Isnin sehingga Jumaat kecuali cuti umum dari pukul 8.30 pagi hingga 5.30 petang) mulai 1 Januari 2013. Selain itu anda juga boleh menghubungi penyedia perkhidmatan yang terlibat atau hadir terus ke wakil-wakil penjual yang sah..

    Maklumat lanjut; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/plain/faqs.html
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 2:18 PM

  29. Saya tidak pasti pula. Kalau ikut U Mobile dia guna plan prabayar sebulan RM28. Jika kita masih tiada pelan internet, syaratnya kena daftar dulu dengan mana-mana penyedia perkhidmatan.

    Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui email iaitu komunikasibelia [at] cmc.gov [dot] my atau telefon 1-800-88-4040 (Isnin sehingga Jumaat kecuali cuti umum dari pukul 8.30 pagi hingga 5.30 petang) mulai 1 Januari 2013. Selain itu anda juga boleh menghubungi penyedia perkhidmatan yang terlibat atau hadir terus ke wakil-wakil penjual yang sah..

    Maklumat lanjut; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/plain/faqs.html
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 2:20 PM

  30. Ada bug/ralat kot. Kalau 24 jam tidak dapat emel boleh cuba daftar sekali lagi.

    Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui email iaitu komunikasibelia [at] cmc.gov [dot] my atau telefon 1-800-88-4040 (Isnin sehingga Jumaat kecuali cuti umum dari pukul 8.30 pagi hingga 5.30 petang) mulai 1 Januari 2013. Selain itu anda juga boleh menghubungi penyedia perkhidmatan yang terlibat atau hadir terus ke wakil-wakil penjual yang sah..

    Maklumat lanjut; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/plain/faqs.html
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 2:22 PM

  31. salam .
    saya masih keliru dgn rebat rm200 tu .
    blh tlg jelaskan tak .
    gomen bagi rm200 (tambah sendiri baki harga hp tersebut) atau rm200 utk hp tersebut .

    by amir on Jan 3, 2013 at 2:29 PM

  32. Wsalam.
    Saya tidak pasti pula. Lau kad pelajar masih boleh digunakan boleh cuba. Apapun, boleh tanya direct pada mereka;

    Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui email iaitu komunikasibelia [at] cmc.gov [dot] my atau telefon 1-800-88-4040 (Isnin sehingga Jumaat kecuali cuti umum dari pukul 8.30 pagi hingga 5.30 petang) mulai 1 Januari 2013. Selain itu anda juga boleh menghubungi penyedia perkhidmatan yang terlibat atau hadir terus ke wakil-wakil penjual yang sah..

    Maklumat lanjut; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/plain/faqs.html
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 2:31 PM

  33. Wsalam.

    Kita tambah sendiri baki harga hp tersebut. :)

    Rebat ni untuk beli smartphone dengan dealer2 macam Celcom/Maxis.
    Jika smartphone yang mereka tawarkan berharga RM500. Kita hanya perlu membayar RM300.

    Ada dealer yang telah tolak harga mereka awal-awal menjadi RM300, kita hanya bayar RM300. Macam U Mobile, mereka letak harga asal dan harga yang mereka dah tolak. Kita hanya perlua bayar harga yang telah ditolak. Baki harga tersebut dengan belian pelan data/internet jika belum ada lagi.
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 2:36 PM

  34. i wanna ask that i already get the no.rujukan dan i still din get the email from skmm….y?
    chitchatkaki recently posted.. Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!My Profile

    by chitchatkaki on Jan 3, 2013 at 2:52 PM

  35. dah 2 hari.masih tak dpat
    ada website untok reprint slip tak?
    Hinko recently posted.. Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!My Profile

    by Hinko on Jan 3, 2013 at 2:57 PM

  36. saya dh tamat pengajian dan belum bekerja..saya nk tahu,,saya perlu daftar yg pekerja ke pelajar?

    by anis on Jan 3, 2013 at 2:57 PM

  37. bnyak sgt syaratnya..xsokong rebat hp dgn pakej internet..scr long term.sgt membazir..better beli hp tnpa pakej internet.wpon nmpk mhl..tp.long term jimat..TAK PRAKTICAL rebat ni.nk srh belia tmbah lagi hutang bulanan??

    by Farhana Fadzil on Jan 3, 2013 at 7:19 AM

  38. dah namanya rebat, maknanya dia hanya bagi rm200 dan baki selebihnya kita bayar sendiri..

    by ffj on Jan 3, 2013 at 3:29 PM

  39. Saya setuju tapi kalau ambil pakej yang murah, ok kot. Bagi yang berkerjaya kalau nak akses internet senang jugalah

    by ffj on Jan 3, 2013 at 3:32 PM

  40. yup rasanya pakej ni ok…LG punya phone tu cantik gak

    by ffj on Jan 3, 2013 at 4:03 PM

  41. btl apa yg d ckp o en mahmud al kauthar mohamad rabeh..

    by diyah on Jan 3, 2013 at 4:32 PM

  42. lepas berjaya situ ada tunjuk tarikh, itu dateline ke untuk buat rebate?

    by Kiki Lala on Jan 3, 2013 at 8:47 AM

  43. salam…dah lebih 24 jam masih belum dpt email…mcmne ea??

    by comel bear on Jan 3, 2013 at 4:47 PM

  44. awak dah dpt email tu??

    by comel bear on Jan 3, 2013 at 4:49 PM

  45. kenapa website ni tak boleh bukak ?

    by apiez on Jan 3, 2013 at 4:57 PM

  46. huhu..dah 2 hari berturut2 cuba masuk link daftar tu..tapi x dapat2 smpi sekarang :(

    by Siti Khadijah Ab Hamid on Jan 3, 2013 at 8:59 AM

  47. huhu..dah 2 hari berturut2 cuba masuk link daftar tu..tapi x dapat2 smpi sekarang :(

    by Siti Khadijah Ab Hamid on Jan 3, 2013 at 8:59 AM

  48. huhu..dah 2 hari berturut2 cuba masuk link daftar tu..tapi x dapat2 smpi sekarang :(

    by Siti Khadijah Ab Hamid on Jan 3, 2013 at 8:59 AM

  49. x lepas2 nk msuk website die.

    by Akira Toriyama on Jan 3, 2013 at 9:05 AM

  50. samela kita..duk tgu email dia x smpi2..da lebih 24 jam pon.

    by su on Jan 3, 2013 at 7:22 PM

  51. nak tanya, kat mna nak beli hp ni…kat kedai handphone biasa bleh ke or mesti beli kat digi, celcom , maxis

    by farah syarmila on Jan 3, 2013 at 8:16 PM

  52. langkah k 4 maklumat pengajian….lau dah hbis belajr mcm mna?

    by Enot Musfa on Jan 3, 2013 at 12:21 PM

  53. BOSAN menunggu web ni…berjam2 masih lg tak dpt buka….SKMM tlg buat sesuatu…nak senangkan rakyat atau nak menyusahkan rakyat!

    by En Mohd Rozailan on Jan 3, 2013 at 12:25 PM

  54. pembohong sungguh..bkk pown x leh..

    by Iman Spirit on Jan 3, 2013 at 12:25 PM

  55. pembohong sungguh..bkk pown x leh..

    by Iman Spirit on Jan 3, 2013 at 12:25 PM

  56. Cuba minggu depan je, bila dah kurang orang akses, sekarang benda hot, berduyun orang masuk. Lau tak urget tak perlu awal-awal. Ada due date sebulan bila dah daftar tu, kena beli cepat sebelum due date. :)

    by Mahmud Al-Kauthar Mohamad Rabeh on Jan 3, 2013 at 12:38 PM

  57. Cuba minggu depan je, bila dah kurang orang akses, sekarang benda hot, berduyun orang masuk. Lau tak urget tak perlu awal-awal. Ada due date sebulan bila dah daftar tu, kena beli cepat sebelum due date. :)

    by Mahmud Al-Kauthar Mohamad Rabeh on Jan 3, 2013 at 12:38 PM

  58. Tengah ramai2 ni mmg server down..terus x dpt buka dah..
    Pendidik2u recently posted.. Borang Rebate RM200 SmartphoneMy Profile

    by Pendidik2u on Jan 3, 2013 at 8:41 PM

  59. Yup. Memang camtu. Biasa la. Blog ni pun down sekejap siang td. T_T
    Cuba minggu depan je, bila dah kurang orang akses, sekarang benda hot, berduyun orang masuk. Lau tak urget tak perlu awal-awal. Ada due date sebulan bila dah daftar tu, kena beli cepat sebelum due date. :)
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 8:43 PM

  60. Rasa tak ada link tuk reprint sebab dia akan emel borang pendaftaran tu.

    Cuba minggu depan ke, bila dah kurang orang akses, sekarang benda hot, berduyun orang masuk. Lau tak urget tak perlu awal-awal. Ada due date sebulan bila dah daftar tu, kena beli cepat sebelum due date. :)
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 8:51 PM

  61. Maybe some bug appear or their server too slow to respond. Just wait, or else contact them and ask either your registration successful or not.
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. Hyper-V : Virtual Machines di Windows 8My Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 8:54 PM

  62. Tidak pasti pula bila camtu. Kalau baru tamat mungkin boleh guna lagi Kad Pelajar tu. Boleh hubungi mereka untuk maklumat lanjut;

    Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui email iaitu komunikasibelia [at] cmc.gov [dot] my atau telefon 1-800-88-4040 (Isnin sehingga Jumaat kecuali cuti umum dari pukul 8.30 pagi hingga 5.30 petang) mulai 1 Januari 2013. Selain itu anda juga boleh menghubungi penyedia perkhidmatan yang terlibat atau hadir terus ke wakil-wakil penjual yang sah..

    Maklumat lanjut; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/plain/faqs.html
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 9:00 PM

  63. Cuba minggu depan je, bila dah kurang orang akses, sekarang benda hot, berduyun orang masuk. Lau tak urget tak perlu awal-awal. Ada due date sebulan bila dah daftar tu, kena beli cepat sebelum due date. :)
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 9:00 PM

  64. S: Siapakah penyedia perkhidmatan yang terlibat dalam inisiatif ini?
    J: Penyedia perkhidmatan yang terlibat ialah Maxis Berhad, Celcom Axiata Berhad, DiGi Telecommunications Sdn Bhd, U Mobile, YTL Communications, Tune Talk dan Clixster.

    Kena beli dari dealer-dealer mereka berserta pelan data/internet jika masih tidak ada. Biasanya beli dari centre dorang.
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 3, 2013 at 9:15 PM

  65. Salam tuan tanah,
    agak-agak samsung galaxy tab 2 termasuk tak dalam pakej ni?
    beli yan besar terus, senang hati. hehehe

    by Linto on Jan 3, 2013 at 11:15 PM

  66. Sampai sekarang tak dapat emel. Da 2 hari apply. Grr

    by NurulIzzati Azman on Jan 3, 2013 at 5:17 PM

  67. Sampai sekarang tak dapat emel. Da 2 hari apply. Grr

    by NurulIzzati Azman on Jan 3, 2013 at 5:17 PM

  68. Wsalam.
    Boleh beli apa-apa jenis smartphone asalkan beli dari penyedia yang telah ditetapkan.
    Kena langgan pelan data/internet jika masih tidak ada.
    Tiada had limit harga lagi dah.
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 4, 2013 at 4:50 AM

  69. what website is this???? cant go in at alll…… too poor…..

    by user on Jan 4, 2013 at 7:18 AM

  70. setuju!

    by ffj on Jan 4, 2013 at 9:50 AM

  71. salam…saya sudah ada simkad broadband celcom 1 malaysia rm25 sbulan…adakah sy perlu melangan pakej jalur lebar lg tuk membeli smartphone menggunakan rebat rm200 ini???…n tuk pakej jalur lebar ni kita kna bayar brape tiap2 bulan?…

    by rahimie on Jan 4, 2013 at 9:59 AM

  72. Sudah 3 bulan saya membuka nya pun.. masih belum boleh membuka nya dan saya masih menghairankan diri pun nya kan..

    by LIM GUAN ENG on Jan 4, 2013 at 11:36 AM

  73. da berjaye daftar..tp skmm x emel2 ag smpai skunk.. da 3 hari da x emel2 ag ni.. try kol tm bz lak katenye.. gone ke ah?.. huhu

    by akina on Jan 4, 2013 at 1:55 PM

  74. ini satu kritikan buat kerajaan, server perlu lebih efisien…sila betulkan Bahasa Melayu anda sekalipun komen bernada sinis ‘Lim Guan Eng’!

    by ffj on Jan 4, 2013 at 2:30 PM

  75. naper perlu langgan pakej jalur lebarv nYer pun..??

    by apa2ntah on Jan 4, 2013 at 4:00 PM

  76. saya baru sahaja habis diploma bln disember thn 2012 tapi saya tidak sambung blajar dan tidak bkerja..adakah saya blh memohon untuk ini??

    by wati on Jan 4, 2013 at 4:17 PM

  77. sabar adik2 semua.. x perlu kalut2.. masih banyak lagi kouta utk dftr.. satu tips bagi memastikan anda berjaya dftr.. sila buka web dlm jam 5-6 ptg (pd waktu tsbt traffic agak rendah).. sebenarnya proses pendaftaran anda telah dihantar ke server setelah melengkapkan semua langkah & menekan button hantar.. ttp mslh terlalu banyak request at one time menyebabkan server busy.. server timeout pun telah dinaikkan ke 20 minit.. jd kpd yg dh dftar ttp masih ada status loading cuba anda buka link pndftrn menggunakan browser lain (tanpa menutup browser sedia ada) then isikan semula borang pendaftaran sekali lagi.. jika ada message mengatakan anda telah mendaftar sebelum ini bermaksud pendaftaran sebelum ini telah berjaya, cuma masalah kesesakan network/server menyebabkan slip x dpt dijana.. jadi apa yg perlu anda lakukan ialah terus shj pergi ke mana2 outlet telco yg ada offer pakej ini atau klu masih ragu2 hubungi SKMM PKB secretariat utk resend resit & slip pendaftaran.. klu x dpt access cuba lagi lain kali.. kalau masih x berjaya boleh pergi ke mana2 pejabat @ branch office SKMM utk buat direct registration.. semoga berjaya

    by sofeadmin on Jan 5, 2013 at 9:48 AM

  78. difahamkan emel yg mengandungi slip pendaftaran akan dihantar selepas server ditutup utk proses pendaftaran pd hari tsbt (jam 11mlm – 7pg) bg mengelakkan heavy traffic.. jd mungkin ada delay sedikit.. jd sabarlah & tunggu emel tsbt.. sbnrnya jika dh berjaya dftr x perlu tunggu emel smpi.. bawa shj IC @ kad pelajar terus ke mana2 outlet telco utk redeem rebate..

    by sofeadmin on Jan 5, 2013 at 9:51 AM

  79. pergi terus kemana2 outlet telco yg anda langgan utk claim rebate~ tunjuk IC & Kad pelajar shj..

    by sofeadmin on Jan 5, 2013 at 9:53 AM

  80. isikan pada borang daftar pelajar

    by sofeadmin on Jan 5, 2013 at 9:54 AM

  81. pergi terus kemana2 outlet telco yg anda langgan utk claim rebate~ tunjuk IC & Kad pelajar shj..

    by sofeadmin on Jan 5, 2013 at 9:55 AM

  82. permohonan dah diterima. tp email x dihantar2.reason nye , aku tersalah taip email dlm capslock. -___- tp slip pendaftar tu ada. sampai lgkah 6 je la. so agak2 dapat ke x dpt? masa beli dia nk ke borang kt lgkah 8 tu ke or slip tu je?

    by Azzakirat Raman on Jan 5, 2013 at 2:41 AM

  83. sy berminat nk bli bb 9220 gune rebate ni…kt mn ye ade jual bb ni..da pnt da cri info..klu nk bli gne rebate ni mmg kne bli kt telco tu j ke..?

    by illa on Jan 5, 2013 at 12:42 PM

  84. Kenapalah tempoh nya sebulan je? Mana ada budget nak beli on the spot. Apakah ini semua? Haihhh~

    by No name on Jan 5, 2013 at 1:34 PM

  85. nk tnye sikit..permohonan ni smpai ble je ek?
    bile last register?
    coz nk bli skrang x mampu g…
    any information??

    by nizam on Jan 5, 2013 at 2:50 PM

  86. Saya dah isi dan berjaya…tp masalahnya saya lupa nak print…tp bila saya check email x da apa2 pon…bila saya isi semula dia kata saya sudah pon berdaftr…so mcm mana saya nak print borng tu…tq

    by AIDA on Jan 5, 2013 at 3:28 PM

  87. salinan permohonan dia xhntr lg kt email.. xpe ke?? p da print ms pmohonan aritu

    by farahiyah on Jan 5, 2013 at 5:27 PM

  88. Entah apa-apa…..daftar dari hari tu tak lepas-lepas. Nak bagi rebat tapi payah sangat…..macam tak iklass jerk….borinngggg..

    by Clive Chiky on Jan 5, 2013 at 12:58 PM

  89. y mana loading lambat uh…. time dy tny ad langgan pakej data uh…ckp ad…then pilih la…prepaid or postpaid…

    by Ann Raihanna Aziz on Jan 5, 2013 at 1:40 PM

  90. mmg kena daftar ek plan internet? kalo x xleh berjaya la? so kalo blom daftar cmne?

    by Normal Azrina Jamaludin on Jan 6, 2013 at 12:08 AM

  91. Salam..nak tanya tuan blog nie..
    yang bahagian Maklumat Komunikasi nie utk telefon ke broadband yg kita digunakan..erm..kurang paham n konfius tgk borang nie..

    kalo kita gna broadband celcom student plan bole ke??

    Soalan yg dia tanya ” adakah anda sudah melanggan Pakej Plan Data? nk jwb apa ea? ya ke tidak?..hehe..yg “Pemberi perkhidmatan dan jenis perkhidmatan tu utk telefon ea? ke line intenet yg kita bayar?
    Yana Sakura recently posted.. PERMOHONAN KEMASUKAN KE IPTA/POLITEKNIK/ILKA SESI 2013/2014My Profile

    by Yana Sakura on Jan 6, 2013 at 9:33 AM

  92. sama. x dapat email , sudah pun daftar. bila nak daftar lagi, system x bagi sebab dah daftar

    by ryan on Jan 6, 2013 at 12:27 PM

  93. Ni semua dunia

    by Mazli Bin Zulkeri Peli on Jan 6, 2013 at 9:27 AM

  94. try buat pagi tadi kul 8.. sekali masuk je sudah berjaya daftar. bile nak buat untuk akak terus line bz..

    cm mane nak guna rebet ni?
    kalau g mana2 telco boleh pilih ape saje hp yang kita nak ke?
    atau kena tunggu telco kuarkan pelan untuk laen2 jenis hp?
    sebab sekarang ni lau tgk kat website celcom, hanya ditawarkan samsung galaxy Y je.

    pencerahan?

    tQ.. :)

    by kipas on Jan 7, 2013 at 2:48 PM

  95. maxis hanya ada samsung galaxy Y. hp laen xleh beli eh guna rebet ni?

    by s on Jan 7, 2013 at 3:21 PM

  96. Itu untuk iklan sebelum syarat bawah RM500 itu ditarik balik, sekarang boleh beli semua jenis hp yang ditawarkan oleh penyedia.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 7, 2013 at 5:26 PM

  97. Jika berdasarkan dari syarat sekarang, boleh beli apa jua hp yg telco jual.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 7, 2013 at 5:27 PM

  98. Berdasarkan beberapa komen, email akan dihantar pada waktu malam. Ketika server dalam maintenance.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 7, 2013 at 5:29 PM

  99. Jika ikut pada maksud, plan data tu internet, tidak kira broadband atau plan data handphone.
    Jawab Ya dan line internet yang dibayar.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 7, 2013 at 5:31 PM

  100. Boleh guna slip yang dah print tersebut. Emel sekadar untuk salinan.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 7, 2013 at 5:33 PM

  101. Masih tidak dapat emel? Ada yang kata emel akan diperolehi pada server dalam penyelenggaraan.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 7, 2013 at 5:34 PM

  102. Boleh baca FAQ.

    31 Disember 2013 @ sehingga RM300 juta telah habis digunakan.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 7, 2013 at 5:35 PM

  103. Tak perlu daftar awal, tunggu sehingga ada bajet baru daftar. :)

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 7, 2013 at 5:35 PM

  104. Allahu’alam. Kena tanya mana-mana telco yang sediakan model tersebut. Kena beli dengan telco yang disenaraikan.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 7, 2013 at 5:36 PM

  105. salam

    nk tnya camne nak betulkan maklumat yg diisi sbb da send br perasan ade yang salah..ade x cara nak edit maklumat?

    by wan muhaini on Jan 7, 2013 at 6:41 PM

  106. helo, boleh ke beli smartphone tanpa cetak slip??sudah 5 hari aku tak dapat emel…:(

    by kk on Jan 7, 2013 at 7:02 PM

  107. dah daftar semalam tapi emel smpi sekrg pun belum dpt. mane nak print balik tu emel? ade x mrk yg berjaye dpt emel tu?

    by lynne on Jan 8, 2013 at 10:45 AM

  108. admin dapat info dari mane neh?salah 2.. dah tanya mana2 telco hanya telefon yang ditawarkan sahaje lah. mcm celcom dan maxis hanya samsung galaxy Y sahaje BUAT MASA NI. dan mungkin akan di update. kalau digi hari neh dah kuar semua jenis smartphone yg boleh beli samada guna prepaid o postpaid. prepaid hanya terhad pada 2 jenis telefon iaitu samsung galaxy Y dan HTC one X.

    refer link ni http://www.digi.com.my/pkb/landing.do

    harap maklong!!!!

    by s on Jan 8, 2013 at 11:02 AM

  109. boleh x nk tahu senarai maxis centre n celcom centre yg ade rebat rm200?
    susah la nk cari
    nisamh recently posted.. Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!My Profile

    by nisamh on Jan 8, 2013 at 3:34 PM

  110. @s;

    Saya dapat info seperti berikut;

    1. Tweet Dato Seri Rais Yatim seperti rajah diatas.
    2. Pertanyaan di U Mobile @ Times Square, mereka kata boleh beli semua jenis smartphone yang mereka tawarkan. Jika mereka tawar satu model, jadi model tersebut yang mereka jual, macam U Mobile dah naikkan jumlah model yang mereka tawarkan, jadi boleh beli apa jua model yang mereka tawarkan/jual untuk pakej ini.

    Boleh rujuk kembali komen saya di link ini;

    http://www.kauthar.net/2013/01/pendaftaran-pakej-komunikasi-belia-rebat-rm200-skmm-di-buka-sekarang/#comment-556

    Jika mereka tidak tawarkan, maka tiadalah pilihan lain.
    Mungkin ada komen yang kurang jelas. Mohon maaf.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 9, 2013 at 9:29 AM

  111. salam…. langgan plan data tue cmner eh??? internet hp tue eh?? confuse2x….

    by tihal on Jan 9, 2013 at 3:23 PM

  112. saya dah lepas daftar tapi e-mail tak dapat la..cm ne 2???? bole tolong x…

    by muhammad azlan on Jan 9, 2013 at 3:36 PM

  113. saya nak tanye ni??? saya dah siap daftar tapi email tak dapat,cm ne 2??? bole tolong tak…tolong sangat2

    by muhammad azlan on Jan 9, 2013 at 3:40 PM

  114. nak tny.. sy lupe print slip.. so nak bukak dimana utk cetak slip sy yek???

    by anis on Jan 9, 2013 at 7:12 PM

  115. sy dh berjaya n sy dh save cz kt umah xde printer, bla bka blik smua data sy jd kosong, emai lak saya x trima apa2.. kt mn sy nk msuk blik tk reprinting slip tsebut…

    by siti on Jan 9, 2013 at 9:43 PM

  116. saya xdpt email n xdpt cetak sbb borang 2 hilang dlm laptop saya cmner ea

    by shira on Jan 9, 2013 at 10:03 PM

  117. SAYA SHIRA NAPA EMAIL XDPT ADOIII

    by shira on Jan 9, 2013 at 10:06 PM

  118. sy pon xsempat nak print slip berjaya daftar tu..mcm mna ya? email pon blum dpt…tolong2…. :(

    by eka on Jan 10, 2013 at 1:26 PM

  119. saya lupa nak salin nombor rujukaan la, pastu tak cetak jugak. cam ne nim?

    by Farhan Firdaus on Jan 11, 2013 at 1:22 PM

  120. kalau dah berjaya daftar dan dah salin nombor rujukan tapi emel x masuk takpe ke? nombor rujukan tu di salin masa siap daftar/ isi borang.

    by Farhan Firdaus on Jan 11, 2013 at 1:40 PM

  121. kalau dah salin nombor rujukan mase siap daftar/ isi borang. tapi emel x masuk camne? boleh trus gune nom. rujukan tu kew?

    by Farhan Firdaus on Jan 11, 2013 at 1:43 PM

  122. kalau lupa nom. rujukan camne plak?
    dah la emel x dapat.

    by Farhan Firdaus on Jan 11, 2013 at 1:47 PM

  123. Pelik la semalam tlg reg nama suami then bila daftar tu lama gak pusing..pendaftaran berjaya tp yg aku pelik keluar nama org lain…nama perempuan dan alamat sabah…felik betul aku..pastu aku bukak email xdpt ape2 email pun mengatakan pendaftaran berjaya….cmne nk buat ye??????????

    by Eza on Jan 11, 2013 at 4:07 PM

  124. Saya dah reg and berjaya. Tapi diaorg akan send email lagi ke? And bila boleh start guna rebate ni? Sbb I went to Maxis few days back, diaorg ckp tak dpt apa2 maklumat pun lagi regarding this.

    by Qeen on Jan 11, 2013 at 9:04 PM

  125. kebanyakan rakan sama nasib ngn sy…kat status tulis berjaya tp xde tulis no rujukan n maklumat diri dalam kotak…dalam email pulak xde dapat ape2 dari pihak komunikasi belia… jadi camaner nak dapat dapatkan semula slip tu? perlu tgu respon dari pihak sane atau kene buat balik permohonan? harap admin boleh bg pencerahan…

    by cik ismikya on Jan 12, 2013 at 1:10 PM

  126. mmg kne bli smartphone ny kt penyedia yg dh t’snarai larr.. klu nk bli je smartphone ny kt Low Yatt bley???

    by dayah on Jan 13, 2013 at 2:42 PM

  127. Saya tidak pasti, disyaratnya tertera hanya berumur di antara 21-30 tahun dan berpendapatan kasar bulanan RM 3000 dan ke bawah.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:00 AM

  128. Kena beli dari pengedar yang telah disahkan. Jika kedai di Low Yat telah disahkan, boleh beli dari mereka. Rujuk/tanya pengedar tentang lokasi pengedar yang ada.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:19 AM

  129. Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******. [FAQ] Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:21 AM

  130. Mungkin lokasi tersebut tidak tersenarai. Hubungi Maxis Centre untuk pencerahan atau semak disini; http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:22 AM

  131. Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:22 AM

  132. Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******. [FAQ] Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:23 AM

  133. [FAQ] Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:23 AM

  134. Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******. [FAQ] Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:24 AM

  135. [FAQ] Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:24 AM

  136. Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******. [FAQ] Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:25 AM

  137. Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******. [FAQ] Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:25 AM

  138. Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******. [FAQ] Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:25 AM

  139. Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******. [FAQ] Sila bawa cetakan nombor rujukan ATAU dengan membawa kad pengenalan ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 12:25 AM

  140. Terima kasih kerana post tentang benda ini.

    by Aimi on Jan 14, 2013 at 12:29 AM

  141. mcm mna kalau sya bru graduate..nk isi pelajar @ pekeja?

    by zairolyn on Jan 14, 2013 at 10:06 AM

  142. Saya pun tidak pasti. Mungkin boleh buat akuan bekerja sendiri @ guna kad pelajar jika masih ada.
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 14, 2013 at 11:15 AM

  143. Nak cari pengedar lak yg sush…Mcm sya area bera…huhuhu.

    by Zana Zuana on Jan 14, 2013 at 8:17 AM

  144. i dah berjaya daftar..tetapi tiada rujukan nombor..
    hanya ada cetak slip maklumat…
    ini adalah masalah atau tidak?

    by mmuu on Jan 15, 2013 at 9:36 PM

  145. maksud langgan jalur lebar tu langgan plan mobile internet ker?
    cmne yg dh ade broadband?masih kne langgan ker utk tebus rebet tu?

    by odah on Jan 16, 2013 at 10:55 PM

  146. Boleh baca kembali post diatas, ada cara untuk buat semakan. No rujukan akan diberi pada emel yang akan dihantar entah bila pun tak tau la. Boleh la cuba hantar borang tanpa no rujukan tu. Mana tau dapat. :)
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 18, 2013 at 6:25 AM

  147. Rasanya termasuk, boleh hubungi dealer2 yang anda berminat untuk kepastian.

    by Mahmud al-Kauthar on Jan 18, 2013 at 6:27 AM

  148. antar email kpada pihak skmm tanya status.
    1 hari dah balas

    by wan on Jan 19, 2013 at 7:14 PM

  149. Salam, saya daftar,tapi xkeluar pun butang cetak tu..hurm.kt email pun xsampai..camne ye..?

    by puteri on Jan 19, 2013 at 9:31 PM

  150. download borang SKMM rebet free samsung… haks

    by Amy Enkei on Jan 25, 2013 at 7:30 AM

  151. NAK TAHU PENGEDAR YANG ADA REBAT NI.. TERENGGANU..

    by INGIN TAHU on Jan 25, 2013 at 5:36 PM

  152. @INGIN TAHU boleh hubungi penyedia-penyedia untuk maklumat lanjut.
    MaKR recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by MaKR on Jan 27, 2013 at 6:24 PM

  153. @puteri; Wsalam. Cuba semak balik guna link di artikel di atas. Jika ada, boleh cetak dari situ. Email akan dihantar, mungkin lewat sampai 3 minggu.
    MaKR recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by MaKR on Jan 27, 2013 at 6:26 PM

  154. hye~ sy xdpt email permohonan la~ sy ingat tak terdaftar~ tp bila sy dftr semula, error! sbb sy pernah daftar sblm ne~ mcm mn eh?

    by bubu on Jan 27, 2013 at 7:02 PM

  155. knape labuan teda cawangan hotlink nk beli rebat rm200 tu?

    by wan wira on Jan 29, 2013 at 10:14 AM

  156. Assalamualaikum admin..
    masalah saya adalah saya tak sempat nak cetak butir rebat rm200 ni..
    jadi macam mana saya nak tengok semula butir-butir tersebut dan cetak butir tu..
    Muhammad Nor Iqbal recently posted.. Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia – Rebat RM200 SKMM Di Buka Sekarang!My Profile

    by Muhammad Nor Iqbal on Jan 30, 2013 at 9:07 PM

  157. Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******.
    Seterusnya cetak slip tersebut.
    Mahmud al-Kauthar recently posted.. JomSolat – Aplikasi Belajar Solat Untuk Kanak-kanakMy Profile

    by Mahmud al-Kauthar on Feb 7, 2013 at 12:32 PM

  158. saya dah daftar 2 hari yg lepas tapi sy tak dpt g email pengesahan……sy beri alamat email saya dalam huruf besar…..so macam mana ah

    by deva on Feb 15, 2013 at 11:44 AM

  159. Email ambil masa sikit nak dapat. Mungkin seminggu@dua minggu. Huruf besar tiada masalah.

    by Mahmud al-Kauthar on Feb 19, 2013 at 3:47 PM

  160. salam, nak tanya kalau dah dpt emel dr skmm bermakna dah boleh tuntut rebat tu ka?

    by era on Feb 27, 2013 at 1:50 PM

  161. Wsalam. Ya, boleh. :-)

    by Mahmud al-Kauthar on Feb 27, 2013 at 5:30 PM

  162. payah sangat nak mohon ni siap pakai syarat lagi….
    bukan nak kurangkan beban malah menembahkan beban pula…
    x relevan lah pakej ni…

    by Lengkuas Puteh on Mar 7, 2013 at 11:37 AM

  163. tringin gak nak tepon tu agak agak ble dpt ke

    by siti nor lela bt mazuki on Jun 17, 2013 at 5:23 PM

  164. saya nak tanya kalo nak semak status pendaftaran semula macam mana yer?? sebab saya nak conformkn sama ada permohonan saya diterima atau tidak sebab masa saya daftar tu..pada bahagian status pendaftaran tiada pula di beri no rujukan..ya diberi hanya tarikh luput slip penebusan dan lain2 lagi..

    by nurul on Jul 4, 2013 at 6:27 PM

  165. tidak adil dalam pengurusan..macam mane dengan belia yg belom mendaftar..berape ramai belie dalam melaysie ni kalau nk buat rebet tu buat untok semua belia kat melaysie ni, jangan buat dok ikot trget skmm sendiri,,kan nampak ketidakadilan cam ni..sepatotnye rebet tiada tarik lupot..

    by haziq on Aug 6, 2013 at 7:03 PM

  166. blh mohon lagi x???

    by farra on Aug 17, 2013 at 2:19 AM

  167. Bulan depan kot, cuba baca sini; http://www.bernama.com/bernama/v7/bm/ge/newsgeneral.php?id=972542

    by Mahmud al-Kauthar on Aug 25, 2013 at 8:30 PM

  168. Kerajaan akan buka kembali rebat ini pada 3 September 2013. Baca selanjutnya di; http://www.kauthar.net/2013/08/pemberian-rebat-telefon-pintar-rm200-disambung-semula-3-september/

    by Mahmud al-Kauthar on Aug 25, 2013 at 8:57 PM

  169. i love comunication belia

    by nirendran sivasangaran on Oct 13, 2013 at 12:38 PM

  170. infokan pada saya bila boleh mendaftar….sbb saya selalu terlepas tarikh…

    by Pancar Delima on Oct 26, 2013 at 3:05 PM

  171. Hi, for all time i used to check weblog posts here early in the morning,
    as i like to learn more and more.
    gg.gg recently posted.. gg.ggMy Profile

    by gg.gg on Jul 20, 2014 at 12:13 AM

  172. I constantly spent my half an hour to read this blog’s articles or reviews everyday along with a mug of coffee.
    inflatable hire recently posted.. inflatable hireMy Profile

    by inflatable hire on Aug 10, 2014 at 9:22 PM

Leave a Reply

CommentLuv badge

« | »




Recent Posts


Pages