Sunday, 26 March 2017

Update!!

January 20, 2009 by  
Filed under Islam, Palestin, Politik

Assalamu’alaikum.. Lame gak x update blog nh… Nak kate bz tu x la…cme mngu lpas kne musibah skit..terpakse cuti seminggu…domam… Tah ape crite MPM skrg…time pengudian aritu aku lepak2 kat rumah…x d rezeki nak pi ngundi..hope MPM kali ni power2 walaupun sume nampak hambar jek…. Alhamdulillah Gaza telah aman “seketika”.. Kerana ingtlah bahawa kita tidak […]

Setiap yang hidup pasti akan merasai mati.

January 5, 2009 by  
Filed under al-Ahya' Yaumiyan

Assalamu’alaikum…. Salam sejahtera buat semua.. Firman Allah Ta’ala : Al-Fatihah buat pensyarah saya Allahyarham Samsul Hamid bersama isterinya yang sedang hamil dan anaknya yang berumur 3 tahun yang kembali ke rahmatullah semalam. Marilah kita sama-sama mendoakan agar roh mereka ditempatkan bersama orang2 yang soleh… Berita lanjut disini :   SHAH ALAM – Tiga beranak maut […]

Sikap pemimpin Islam..

January 4, 2009 by  
Filed under Islam, Palestin

Assalamu’alaikum, Salam sejahtera semua… Selawat dan salam diucapkan keatas junjungan baginda Muhammad S.A.W. dan para sahabat.. Palestine makin diancam…namun apa negara2 jiran seperti Mesir lakukan??Mereka tidak sedikit pun merasa simpati terhadap mangsa keganasan rejim Israel Laknatullah itu… Begitukah sikap pemimpin yang mengakui negara Islam?? Lihatlah wajah Mubarak (Presiden Mesir) bersama Olmert (PM Israel)   Mengaku […]

Assignment!!

January 2, 2009 by  
Filed under al-Ahya' Yaumiyan, Komputer

Salam ‘Alaik… Pekabo sume.. Alhamdulillah siap gak assignment aku ni.. Narnyer da lewat 2 hari..wakaka….selamber…harini ngadap komputer jek..mentang2 la da bawak pc sendiri..huhu..kalo x mst tdo..keje pon x buat… Mudah2an dengan kemudahan yang ada ni dapat aku gunekan sebaik mungkin untuk masa depanku dan keluargaku serta saudara seIslamku.. Moga Allah berkati segala usaha kita semua… […]

Hospital di Gaza dalam keadaan tenat.

January 1, 2009 by  
Filed under Palestin

Assalamu’alaikum sahabat2 sekalian.. Alhamdulillah kita disini mampu lagi bergerak… tapi ingtlah..saudara2 kita di bumi Gaza yang dilanyak oleh rejim Israel Laknatullah itu pasti mendapat tempat yang mulia disisi Allah S.W.T.. Janganlah kita pandang sebelah mata sahaja..rasakanlah keperitan yang mereka alami…Hospital utama Gaza, al-Shifa, kini sibuk melayan kemasukan ramai mangsa yang cedera dalam serangan udara Israel […]

Ahlan Wa Sahlan Ya Aam Jadid!!

January 1, 2009 by  
Filed under al-Ahya' Yaumiyan

  Dimulakan Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang. Selawat dan salam ke atas junjungan baginda Nabi Muhammad S.A.W. dan para Sahabat serta seluruh kaum Muslimin… Assalamu’alaikum Warahmatullahi Ta’ala Wabarokatuh.. Alhamdulillah.. Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana korng berupaya membaca dan aku berupaya memposting post ni.. 1st posting for The New Year…sebelum ni […]